Смерть від удару струмом в центрі Хмельницького: що відомо про обставини трагедії

Смерть від удару струмом в центрі Хмельницького: що відомо про обставини трагедії
На фото червоним позначено місце, де впав 50-річний Василь Яровий після удару струмом
  • 50-річний Василь Яровий прийшов на роботу до дружини. Біля кіоску, у якому вона працює, чоловіка вдарило струмом.
  • Власник торгової точки каже, у нього вся проводка справна.
  • Натомість у “Хмельницькобленерго” і міському РЕМ вважають, що сліди нещасного випадку могли приховати.
  • Від чого саме смертельно травмувався хмельничанин, зараз з’ясовує поліція.

Ранок середи, 27 червня, виявився фатальним для 50-річного Василя Ярового з Хмельницького. Він прийшов на роботу до своєї дружини, яка працює у кіоску біля кінотеатру Шевченка. Біля входу чоловіка вдарило струмом. Лікарі “швидкої” не змогли привести його до тями і він помер. Журналісти vsim.ua спробували з’ясувати, від чого могло не стати 50-річного хмельничанина та яке покарання чекає на винуватця трагедії.

Не знають, за що схопився

На годиннику 11:00. В самому центрі Хмельницького біля ятки з кавою і морозивом раптово падає чоловік. Біля нього починають метушитися люди. За 10 хвилин приїхала “швидка” і чоловіка забрали всередину автомобіля. Лікарі намагались відкачати Василя Ярового та всі їхні спроби були марними, він так і не прийшов до тями.

Відео дня
Спочатку працівники "Хмельницькобленерго" подумали, що чоловік смертельно трвмувався від цієї трансформаторної будки, яка знаходиться неподалік від кіоску. Та пізніше вияснили, що вона відключена. Вмикають її лише раз на рік, коли підключають новорічну ялинку. 

Ятку з кавою і морозивом, а також батут біля кінотеатру Шевченка тримає приватний підприємець Володимир Рудой. У переписці з журналістом vsim.ua він сказав, що Василь Яровий прийшов на роботу до своєї дружини, тобто продавчині, яка працює на Рудого. За яких обставин сталась трагедія, він не розуміє. Пояснює, вся проводка була справною.

- Я перевірив всю електрику, все в нормі. В мене немає припущень, до чого він міг торкнутися. Скрізь стоять захисні пристрої. Його дружина теж не знає, куди він міг влізти. Біля нього жодних проводів не знайшли, - повідомив Володимир Рудой.

Саме біля столиків під великою парасолею впав Василь Яровий

Сліди хочуть приховати?

На місце події викликали поліцію та працівників “Хмельницькобленерго” та міського РЕМ. Саме останні відразу ж обстежили електромережі поруч з кіоском, але жодних порушень не знайшли.

- Я виїжджав на місце приблизно за 4 години після випадку. Там нічого вже не було, ні померлої людини, ні можливих засобів, від чого він міг постраждати. Поліція показала мені місце, де лежала людина, жодних струмоведучих частин на той момент там не було. Скажімо так, там вже все було кимось приховане, - розповідає vsim.ua директор Хмельницького міського РЕМ Сергій Олійник.

Зверху на будці причеплений лічильник

За поясненнями ситуації ми звернулися і до “Хмельницькобленерго”. В прес-службі нам сказали, що електрика до кіоску була проведена з дотриманням усіх норм. Ззовні на ятці встановлений лічильник на світло.

- Всі зовнішні комунікації, які вели до кіоску, були справними. Ми їх перевірили, до того ж це може підтвердити поліція, яка була на місці. Очевидно, що чоловіка вдарило струмом від якогось переносного пристрою, оскільки удар стався надворі. Навіть найменша тріщина на переносці і пристрій вже проводить струм. Якщо він за нього взявся, його відразу і вдарило, - каже прес-секретар АТ “Хмельницькобленерго” Ростислав Балема.

До слова, власники МАФів можуть підключати електрику в своїх торгових точках. Для цього вони заключають договір з “Хмельницькобленерго”, які і підводять світло до кіоску. А от всередині проводку робить вже сам власник. Він може найняти фахівців спеціалізованої організації або ж окремого електрика.

Винуватцю трагедії загрожує до 7 років в’язниці

Зараз справою займаються слідчі Хмельницького відділу поліції. За фактом смерті Василя Ярового правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 271 (Порушення вимог законодавства щодо умов праці) Кримінального кодексу України. Винуватцю трагедії загрожує до 7 років позбалення волі. Поки слідчі з’ясовують обставини смерті 50-річного чоловіка. Триває досудове розслідування, тому поліція

- Ми збираємо докази у цій справі. Те, що власник каже, що біля тіла чоловіка не було жодних проводів, то він каже не щиро. Але поки розголошувати факти, які зібрало слідство, ми не можемо. Також шукаємо свідків, які бачили як чоловіка вдарило струмом, - пояснив журналістам vsim.ua начальник Хмельницького відділу поліції Валерій Онісьєв.

Куди звертатись, якщо вдарило струмом

Якщо вас або ваших родичів чи знайомих вдарило струмом, але ви не можете зрозуміти, за чиєї вини це трапилось, можна звернутись до інспекції Держенергонагляду у Хмельницькій області. Ця організація має право проводити позапланові перевірки електромереж за зверненнями. За результатами складається акт, який може слугувати доказом несправності певного обладнання.

Інспекція Деренергонагляду знаходиться за адресою: вул. Герцена, 10. Контактний номер - 70 21 77.

Журналісти vsim.ua будуть слідкувати за тим, як проходитиме розслідування у справі смерті 50-річного Василя Ярового. Слідкуйте за оновленнями.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • маша

    А там і були діти.Ми за хвилину до того там проходили,біля нього.До лічильника знизу були підключені провода і він ними працював.Але якимось чином вони кудись зникли.(все ж таки докази)Але тут зрозуміло,що деякі деталі справи приховують аби зняти з себе відповідальнісь...
  • Ivan

    "Куди звертатись, якщо вдарило струмом?"

    Нажаль, Василь Яровий вже нікуди не звернеться. А все через суцільний пофігізм як власників таких закладів, працівників, так і контролюючих органів - у них мораторій на перевірки виявляється.

    А якби на місці були діти, там основна частина це для дитячих розваг. Куди не глянь кругом подовжувачі по землі, по них ходять, їздять візочками, велосипедами.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up