СМС з посиланням: в мережі поширюють фейки, як отримати «COVID-тисячу»

СМС з посиланням: в мережі поширюють фейки, як отримати «COVID-тисячу»
Ілюстративне фото
  • На номери українців почали надходити смс з посиланням, як можна отримати виплату за вакцинацію.

В інтернеті почала ширитись інформація про те, як отримати обіцяну Зеленським тисячу гривень. Повідомлення відправляють начебто від Міністерства охорони здоров’я на мобільні телефони українців.

 Як інформують всеукраїнські ЗМІ, перші фейки почали з’являтись в мережі кілька тижнів тому. Смс-повідомлення на телефон почали отримувати і хмельничани. Зокрема, один з таких дописів розмістили у місцевій спільноті. 

“Вам доступна виплата за вакцинацію. Підтвердіть переказ”. А далі посилання, за яким потрібно перейти. У коментарях  деякі користувачі пишуть, що теж отримували подібні фейкові повідомлення. Нагадаємо, обіцяні кошти за вакцинацію мають прийти на віртуальні платіжні картки через “Дію”. Як анонсували в Офісі президента, виплати почнуть нараховувати повністю вакцинованим українцям не раніше 19 грудня.

Відео дня

Про новий вид афери зазначила і заступник міністра охорони здоров'я Марія Карчевич, передає “Укрінформ”. За її словами, офіційний механізм того, як буде реалізовуватись програма з надання тисячі гривень, представлять згодом. 
 
"Хочу прокоментувати ще один інцидент, який розганяють зараз у соціальних мережах. Під виглядом МОЗ в окремих групах публікують повідомлення з начебто офіційною інформацією про те, як отримати 1000 грн за щеплення від COVID-19. Ця інформація не є офіційною. Ми поки що не знаємо, хто ії поширює і в яких цілях. Хочу офіційно повідомити, що конкретний механізм виплати буде представлений офіційно незабаром", - сказала Карчевич.

Нагадаємо, ініціативу планують зробити масштабною програмою підтримки бізнесу, а не “тисячею за вакцинацію”.Кошти в розмірі 1 тисячі гривень з 19 грудня обіцяють виплачувати на віртуальні платіжні картки через "Дію". Їх можна буде витратити на придбання квитків у кінотеатр, театр, на концерт, на заняття спортом та подорожі Україною потягом або літаком.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up