Снігохід і пункти обігріву: Хмельниччина готується до негоди

Снігохід і пункти обігріву: Хмельниччина готується до негоди
  • На три дні синоптики обіцяють хуртовини та сильний сніг. Температура має впасти до 16 градусів морозу. 
  • Рятувальники вже готуються "розгрібати" наслідки негоди. Підготували техніку та готові розгорнути мобільні пункти обігріву. 

З 17 по 19 березня на Хмельниччині варто чекати сильний сніг та заметілі. Стовпчик термометра показуватиме від 10 до 16 градусів нижче нуля. Такі погодні умови можуть ускладнити рух транспорту та роботу енергетиків, зв’язківців, електро- та автотранспорту, комунального господарства. Про це повідомляють у прес-службі Головного управління ДСНС у Хмельницькій області. 

Техніку вже підготували

З 08:00 17 березня до 08:00 20 березня чергування рятувальників переведуть на двозмінне, а оперативні групи будуть чергувати цілодобово. До роботи вже підготували лопати, сокири, бензопили, мішки з піском, ліхтарі. Крім того, в готовність привели необхідну техніку: 

  • шнекоротор,
  • автогрейдер,
  • бульдозер,
  • БАТ,
  • 5 екскаваторів,
  • 4 автокрани,
  • підігрівач повітря УМП-350,
  • 66 одиниць техніки підвищеної прохідності на базі автомобілів ЗІЛ-131 та КАМАЗ,
  • 3 комплекти електро-газозварювального  обладнання,
  • 3 пересувні пункти обігріву на базі «ЗІЛ-131»,
  • 68 пересувних мотопомп,
  • снігохід SNOWMAX 200.

Відео дня

Працюватимуть пункти обігріву і відстійники

В Хмельницькій області перевірили 77 автономних джерел електропостачання та 20 мобільних пунктів обігріву, які укомплектовані наметами та необхідним майном. З 17 березня на міському пляжі розгорнуть один з мобільних пунктів обігріву. Рятувальники будуть чергувати поблизу населених пунктів Війтівці Волочиського, Головчинці Летичівського, Гуменці Кам’янець-Подільського, Солобківці Ярмолинецького та Ленківці Шепетівського районів.

Вже визначили 27 місць відстою транзитного автотранспорту на автошляхах державного, міжнародного, регіонального та територіального значення у період ускладнення погодних умов на 784 (252 – для вантажних та 532 – для легкових) автомобілів. Перелік цих місць зазначено на сайті Служби автомобільних доріг

Не варто їхати в дорогу у хуртовину

Хмельничанам радять не подорожувати на власних автомобілях, а надати перевагу поїздам. Якщо ж виникла необхідність поїздки на власному автомобілі:

  • обирати дороги державного значення;
  • не виїжджати наодинці;
  • забезпечити повний бак пального, мати з собою запас коштів, їжі та води, зарядний пристрій для мобільного телефону, лопату, трос, пісок, засоби проти ковзання на колеса.

Під час руху на автомобілі не варто намагатися подолати снігові замети, необхідно зупинитися, укрити двигун зі сторони радіатора, періодично виходити із автомобіля, розгрібати сніг, щоб не опинитися похованим під заметом. Крім того, автомобіль, який не засипаний снігом – гарний орієнтир для пошукової групи.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Максим Кононов

    ЗиЛ, КамАЗ... Чертовы русские, и тут всунулись. Зрада!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up