«Спи спокійно, любий друже». У Хмельницькому попрощалися з військовим Андрієм Рибцовим

«Спи спокійно, любий друже». У Хмельницькому попрощалися з військовим Андрієм Рибцовим
Андрій Рибцов воював в Афганістані і в зоні АТО.
  • Військовий і волонтер із позивним «Балу» помер у віці 56 років.
  • Провести в останню путь Андрія Рибцова прийшли сотні людей.

Андрій Іванович Рибцов народився в Росії. Але своєю Батьківщиною вважав Україну. Він навчався у школі №12 міста Хмельницького. Тут він здобув військову освіту. Тут проживає його сім’я.

 - Андрій часто говорив, що його Батьківщина – Україна. Казав, що вона його вигодувала, виховала і дала йому все, що він має, - зі слізьми на очах говорить дружина військового Наталія Рибцова.

Ще 1 лютого він приймав привітання із 56-им Днем народження. Пройшло більше місяця відтоді і ті ж рідні, близькі і знайомі вже несли квіти до труни, де спочиватиме Андрій Рибцов. 11 березня він помер від обширного інфаркту.

Відео дня

Церемонія прощання із Андрієм Рибцовим пройшла сьогодні, 13 березня. До будинку культури прикордонної академії прийшло багато людей. Хтось просто підходив до труни і мовчки прощався із «Балу». Хтось знаходив в собі сили сказати щось про військового побратима чи друга.

 - Всі поважали його безмежно, всі його любили. Ніколи на нього не ображалися. Навіть, якщо він міг бути таким жорстким, але справедливим. Він був, як стовп, на який завжди можна було обпертися. Він завжди намагався допомогти. Завжди намагався ввійти в ситуацію, зрозуміти, попросити в командира, якщо треба. Переживав за всіх. Намагався всіх захистити. Якщо «Балу» на позиції, значить все добре і всі будуть живі. Він завжди був позитивним й ніколи не був сумним. Можливо, десь в душі він за щось переживав. Але ніколи цього не показував. Він був дуже великим у всіх розуміннях. Був справжньою людиною, яких мало насправді. Він герой не по нагородам, а за своєю суттю. Спи спокійно, любий друже. Ти завжди будеш в нашій пам’яті і в наших серцях, - говорить військовий побратим «Балу» Андрій Рябека.

Військові розповідали, що коли потрапили в зону АТО, то поняття не мали що таке зброя і що з нею робити. Пригадують, що всього навчилися від свого командира Андрія Рибцова. Кажуть, що завдяки ньому усі вони повернулися додому живі і здорові.

 - Його батько був військовим і казав йому «Офіцер має берегти своїх солдатів». І Андрій беріг їх. На війні він не шкодував себе. Переживав за хлопців. Його батальйон «Фенікс» називали «летючим голландцем». Противник ніяк не міг впіймати його. Він так навчив хлопців і командував їхніми діями, що вони за лічені хвилини могли підготуватися до бою чи відвести зброю і відійти, - розповідає Наталія Рибцова.

Чимало розповідали і про його волонтерську діяльність. «Балу» постійно допомагав військовим. Як тим, хто воює, так і тим, хто повернувся зі Сходу. Для останніх організував футбольну команду «Легіон». Неодноразово говорив, що це для бійців найкраща реабілітація. Також був активістом громадських організації, які допомагали воїнам АТО.

​Поховають Андрія Рибцова на Алеї Слави, що в мікрорайоні Ракове.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:14 У Хмельницькому горів центральний продуктовий ринок (ФОТО, ВІДЕО) 20:27 На війні загинули четверо військових з Хмельниччини. Хто вони 19:38 Хто економить найбільше грошей на закупівлях. Ми дослідили дані «Prozorro» 19:16 Відпочинок у Бакоті: чим дивує природний парк цього року Від читача 12:19 Відділенню інвазивної кардіології та інтервенційної радіології №1 КНП "ХОССЦ" (м.Хмельницький) - 3 роки! 18:43 Закон про мобілізацію: що про нього думають хмельничани (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:19 За знущання з батька суд покарав жителя Шепетівщини 18:00 Інформують про дії ТЦК: наскільки законна діяльність пабліків про повістки photo_camera 17:21 Переплатили за світло: 160 тисяч повернуть сільській раді на Хмельниччині 16:42 16-річна Софія Іскрук загинула в ДТП у Кам’янці. Що відомо про школярку 16:11 Дівчина з Хмельниччини здобула золоту нагороду Київського напівмарафону Незламності 15:32 Які ціни на полуницю і лохину в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА) photo_camera 15:27 Масштабна ДТП поблизу Хмельницького: в аварію потрапило 5 авто photo_camera 14:53 Дві хмельничанки стали призерками Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології 14:08 У Хмельницькому з 1 травня розпочнеться набір першокласників: як записатись 14:01 Весняне прибирання: довіртесь професіоналам, замовте клінінгові послуги в Хмельницькому 13:31 Хотіла погасити кредит – натомість втратила всі заощадження жителька Шепетівщини 12:33 Медуніверситет намагався стягнути гроші за навчання з відрахованої хмельничанки, яка живе у США 11:50 Хмельницькі волонтери збирають на антену для «Мавіка» спецпризначенцям. Як долучитися? 11:45 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up