Старт нового сезону полювання: які умови для мисливців і штрафи порушникам

Старт нового сезону полювання: які умови для мисливців і штрафи порушникам
Ілюстративне фото
  • На Хмельниччині у вихідні стартує сезон полювання. 
  • Дізнавайтесь про умови, заборони і штрафи за порушення правил.

На Хмельниччині із 6 листопада стартує сезон полювання. Дозволяють добувати хутрового звіра і пернату дичину за таких умов:

  • за відстрільними картками, які видаються користувачем мисливських угідь, із зазначенням у них дати та місця полювання, у межах встановленої пропускної спроможності мисливських угідь. 

Колективне та облавне полювання на диких парнокопитних тварин дозволяється з 6 листопада по 26 грудня. Про це інформують у Шепетівському районному управлінні поліції. 

Коли дозволяють полювати:

Відео дня
  • Для індивідуального полювання - всі дні тижня; колективне та облавне полювання на копитних тварин - субота та неділя.
  • Зайця русака та лисицю в польових та лісових мисливських угіддях дозволяють добувати з 6 листопада по 31 січня 2022 року.
  •  Днями полювання є субота та неділя. Денна норма - один заєць на одного мисливця.
  •  Полювання на копитних тварин можна проводити за ліцензіями відповідно до  лімітів  добування (відлову, відстрілу), затверджених наказом Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України. 

Кого допускають:

Допускають лише тих осіб, які мають державне посвідчення мисливця та щорічну контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита, дозвіл на зброю та дозвіл на добування мисливських тварин.

Які штрафи "світять" порушникам:
За порушення правил полювання без добування дичини загрожує адміністративна відповідальність у вигляді попередження або штрафу - від 102 до 1020 гривень. 
У разі добування дичини з порушенням правил полювання – від 1020 до 2040 гривень штрафу та сплати збитків за кожного добутого птаха, у розмірі, передбаченому таксами нарахування збитків. Крім того, знаряддя лову і все добуте конфіскують.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (17)
  • Андрей Бондарь

    Якщо наше законодавство дозволяє полювання, то які можуть бути претензії до мисливців? Просто все має бути по правилам, зі всіма дозволами. Тим більше кількість диких тварин також регулюється державою. В Україні парнокопитні наносять величезну шкоду аграріям, а в деяких країнах їхня діяльність призводить до голоду. Також існує відстріл в санітарних цілях, бо багато диччини хворіє на сказ. А це вже загроза життю людей.
    А дебілами обзивати мільйони людей можуть тільки дебіли.
  • ванильная содовая

    Штраф 102 грив.ви серйозно????це що знущання якесь.не позортеся.
  • Катерина Мудрик

    Ненавижу охоту и охотников. Лес вырубили, где они бедные живут? Неужели у нас ещё есть на кого охотиться?

    skidochka okiokiokioki reply Катерина Мудрик

    мисливці це люди з психологічними вадами на справді,які потребують психокорекції . Виключення звісно це полювання заради того,щоб здобути харчування. Але цивілізована людина  купить м"ясо худоби,яку розводять на фермах з цією метою .

    А ці слабі на голову задовільняють жагу вбиства, полюючи на беззахисних.

    Середньовіччя

    Андрей Бондарь reply skidochka okiokiokioki

    І чим відрізняються масові вбивства худоби на м'ясокомбінатах від полювання? Чи худобу не жалко?

    skidochka okiokiokioki reply Андрей Бондарь

    відрізняєтья хоча б тим ,що на м"ясокомбінатах не женуть підстрелену налякану тварину,повільно добиваючи її і примушуючи терпіти біль .Навіщо ви кажете єрунду? І на м"ясокомбінатах вирощують таку кількість,щоб перекрити потреби у харчуванні ,а не для задоволення чиєїсь вавки . Дуже треба постріляти? То шлях у АТО відкритий для кожного справжнього чоловіка - WELCOME.Сто відсотків буде від вас там більше користі державі

    Андрей Бондарь reply skidochka okiokiokioki

    Не були ви на скотобійнях. Там корови не тільки налякані, а вони все прекрасно розуміють. Коли корову чи коня тільки везуть на забій, то вони реально плачуть. Я бачив таке не один раз...

    Андрей Бондарь reply skidochka okiokiokioki

    Це не психічні вади, а інстинкт мисливця, якому десятки тисяч років. І його неможливо витравити припадками зоозахисників. Людство не вижило б без полювання.
    І хай вони краще стріляють в лісі диччину (в рамках Закону), ніж людей.

    skidochka okiokiokioki reply Андрей Бондарь

    Людство розвивається,нові технології правлять світом сьогодні, якщо ви не помітили ,то відкрию вам таємницю - вам вже не треба загортати своє розкішне тіло у шкури хижака - ви можете придбати у Мастерспорті стильну і якісну курточку Рібок і вся лишаться живі і здорові.(не сприйміть за рекламу Мастерспорт)
  • Яна Велинская

    Когда запретят эти убийства? Хотят эти дебилы охотники пострелять, вперёд на восток! Хоть какая то польза будет

    Читач46 reply Яна Велинская

    Відкрию тобі велику таємницю
    1. Ліс садять щоб його вирубувати
    2. Дичину розводять щоб на неї полювати
    3. Інстаграмних дуреп тримають, щоб ржати на їхніми тупими коментарями.

    skidochka okiokiokioki reply Читач46

    часто на полюваннях трапляються нещасні випадки із самими вбивцями - закон бумернагу таки діє . Або наздожене десь в інший день. Все до пори до часу......

    Андрей Бондарь reply skidochka okiokiokioki

    З такою логікою і рибакам каюк! Або другий рибак гачок в око зажене, або акула з'їсть, або тупо втопляться))) Сподіваюсь хоч до грибників бумеранг не прилетить?

    skidochka okiokiokioki reply Андрей Бондарь

    Біблійні оповідання донесли до нас ,що Спаситель роздавав рибу голодним людям,і взагалі Книга книг  з самого початку для таких тугих все розкладає по полицях - людині Бог дав все,щоб людина могла виживати,харчуватися у тому числі. Вам справді у 21 сторіччі так голодно живеться,що ви ладні бігти в ліс заради вбивства? То пишіть карту - допоможу Вам не вмерти з голоду

    Андрей Бондарь reply skidochka okiokiokioki

    Та до чого тут голод? Я вам на пальцях пояснював, що відстріл диких тварин необхідний для контролю за чисельністю і з санітарних міркувань. Ви просто не знаєте цю кухню зсередини...
    Кожен рік держава видає ліцензії на відстріл (тільки в окремі періоди) не просто так, на цьому не заробиш. А навпаки, виділяються не малі кошти для наукових установ, лісництв, спеціалістів. Вони слідкують за кількістю, збирають статистичні дані, прогнозують. А потім вирішують, яку кількість треба відстріляти, або заборонити відстріл окремих видів. Три роки тому можна було полювати на лося, а зараз він став червонокнижним і заборонили.
    Так, гуманізмом тут і не пахне, але є необхідність, науково-вивірена. Це - політика держави. І ні які соплі тут не допоможуть. Просто так треба. Жалко, не жалко, державу не колише.
    І для цього мисливці необхідні! До речі, вони всі проходять огляд у психіатра, нарколога, потрібна характеристика для поліції і ще купа дров. Ще й дорого. Так що, на карту можете скинути гроші на патрони)))
    А ось за браконьєрство має бути посилена відповідальність. То злодії, а злодій має сидіти в тюрьмі!😠
    І проявляти ненависть до мисливців не розумно, вони шкоди не роблять. Подумайте... А краще почитайте для чого це все робиться і дозволяється.

keyboard_arrow_up