Судитимуть ще 56 депутатів держдуми рф. Серед них – уродженець Хмельниччини

Судитимуть ще 56 депутатів держдуми рф. Серед них – уродженець Хмельниччини
Світлини - з відкритих джерел
  • Анатолій Виборний зі Шепетівки.
  • Спільно з іншими російськими депутатами він голосував за визнання незалежності псевдореспублік «ДНР» і «ЛНР».  
  • Двоюрідний брат Анатолія – підполковник ЗСУ.
  • Ще раніше він записав звернення до нього зі закликом не ганьбити сім’ю.    

Під суд завдяки беззаперечним доказам, які зібрала Служба безпеки України, підуть ще 56 депутатів держдуми рф. Вони голосували за визнання незалежності псевдореспублік «ДНР» і «ЛНР». Серед них - уродженець Шепетівки, заступник голови комітету держдуми з безпеки та протидії корупції, депутат від «Єдиної росії» Анатолій Виборний.

Про це інформують на сайті спецслужби.

Відомо, що 15 лютого 2022-го ці російські депутати підтримали постанову щодо звернення до президента росії з проханням визнати «незалежність» тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей. А вже 22 лютого проголосували за ратифікацію «договору про дружбу, співробітництво та взаємодопомогу» між країною-агресором і терористичними організаціями «л/днр».

Відео дня

«Наступного дня на підставі ухвалених «договорів» ватажки терористів звернулися до президента рф з проханням надати їм «збройну допомогу», - зазначають у спецслужбі. - Таким чином кремль використав ці рішення як формальний привід для початку повномасштабного вторгнення в Україну та виправдовування збройної агресії».

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили російським депутатам про підозру за статтею Кримінального кодексу України про посягання на територіальну цілісність та недоторканність України.

Розслідування, яке проводили співробітники СБУ у Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській та Вінницькій областях за процесуального керівництва органів прокуратури, завершили. До суду скерували обвинувальні акти. Посадовцям загрожує покарання до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. В Україні російських депутатів судитимуть заочно.

Нагадаємо, у березні суд ухвалив вирок для 20 депутатів держдуми рф. Усі вони отримали по 15 років ув’язнення. Початок терміну відбування покарання для засуджених депутатів – з дня їхнього фактичного затримання.

ДОВІДКА.
Анатолій Борисович Виборний народився в Шепетівці.
У червні йому виповниться 58 років.
Він - депутат держдуми VI, VII і VIII скликань від «Єдиної росії», заступник голови Комітету Державної Думи з безпеки та протидії корупції, голова постійної комісії парламентської асамблеї організації договору про колективну безпеку з питань оборони та безпеки. Курирує у держдумі розроблення проєктів федеральних законів про правове регулювання:
  • протидія корупції;
  • прокуратури рф;
  • ФСБ(включаючи питання боротьби з тероризмом та забезпечення безпеки держкордону);
  • Федеральної служби судових приставів та виконавчого провадження.
У 1988-му закінчив Львівське вище військово-політичне училище, а в 1994-у — Московську державну юридичну академію;
У 1991—2003 роках — слідчий військової прокуратури гарнізону, слідчий з особливо важливих справ, заступник начальника відділу — старший військовий прокурор 6-го управління Головної військової прокуратури;
у 2003—2010 роках — головний радник департаменту взаємодії з правоохоронними органами апарату повноважного представника президента в Центральному федеральному окрузі;
у 2010 році - заступник начальника департаменту з питань профілактики та протидії корупції Управління президента рф з питань державної служби та кадрів;
з 2011 року — голова підкомітету з антикризового управління Комітету Торгово-промислової палати рф з безпеки підприємницької діяльності, а з грудня 2012 року — голова цього Комітету.
Автор або співавтор 291 законодавчої ініціативи та поправки до проектів федеральних законів.
Брат Виборного Володимир — проживає в Україні, а двоюрідний брат - підполковник ЗСУ Микола Кондрацький записав до Анатолія відеозвернення зі закликом не ганьбити сім'ю, згадати, що на Шепетівку, в якій він родився й виріс, сьогодні летять бомби і ракети.
«Що тобі дали москалі, окрім мільйонів?  - запитує. - Твої та мої батьки, напевно, зараз у трунах перевертаються. Завдяки тобі прізвище Виборний прокляте... На якому етапі ти продав душу дияволу? Коли ти забув, що твоя Батьківщина у небезпеці? Роби все, як депутат Держдуми, щоб зупинити цю війну. Не бійся. Якщо і померти, то померти з честю за свою Батьківщину».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативно слідкуйте за новинами у нашому Telegram-каналі - https://t.me/vsimnews

  • Віталій Українець

    Шепетівка багато наплодила яничар -манкуртів!

keyboard_arrow_up