Сусідські війни у Полонному завершилися стріляниною

Сусідські війни у Полонному завершилися стріляниною
Фото - ілюстративне, з відкритих джерел
  • Сусіди посварилися за двері під’їзду.
  • У розпалі конфлікту, один з чоловіків взявся за рушницю.

Інцидент трапився 2 червня 2022-го у Полонному, що на Шепетівщині. Біля під’їзду багатоквартирного будинку зчепилися двоє сусідів. Сварилися через пошкоджені двері під’їзду.

Словесна перепалка переросла в бійку. Молодик ударив сусіда кулаком в підборіддя й зламав йому щелепу. Проте на цьому не зупинився. Метнувся в квартиру й повернувся з мисливською рушницею в руках. Спрямувавши її дуло на сусіда,  пригрозив убити його й навіть вистрілив угору. Той сприйняв це як реальну загрозу життю.

Справа дійшла до суду. Оцінивши докази, Полонський районний суд визнав 24-річного полончанина винним у заподіянні умисного середньої тяжкості тілесного ушкодження та у погрозі вбивством.

Відео дня

Чоловік відбувся умовним терміном. Окрім того, суд зобов’язав його сплатити потерпілому 51 103 гривні моральних і матеріальних збитків. 19 309 гривень чоловік має сплатити на користь обласної лікарні.

«При обранні виду та міри покарання суд, зокрема, врахував щире каяття обвинуваченого, наявність на утриманні дитини з інвалідністю, його статус учасника бойових дій, позитивну характеристику, позицію потерпілого, дані висновку служби пробації», - зазначають у Хмельницькому апеляційному суді.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up