Свято-Покровський храм у Летичівській громаді перейшов до ПЦУ

Свято-Покровський храм у Летичівській громаді перейшов до ПЦУ
Тут і далі фото Летичівської селищної ради
  • Храм знаходиться в селі Іванинці.  

Під час повномасштабного вторгнення рф в Україні активізувався перехід релігійних громад із УПЦ до ПЦУ. Лише на території Хмельниччини із 24 лютого 2022 року до 8 вересня 2023 року обласна військова адміністрація зареєструвала статути 257 релігійних громад УПЦ в новій редакції. Та після того продовжилися переходи. 

Нещодавно ще один храм із Летичівської громади покинув УПЦ. В селищній раді повідомили, що Свято-Покровський храм села Іванинці відтепер належатиме до помісної Православної церкви України

— Таке доленосне та історично важливе рішення на зборах релігійної громади прийняли жителі села Іванинці Гречинецького старостинського округу. З благословіння єпископа Хмельницького і Кам’янець-Подільського Павла, на запрошення жителів громади в село Іванинці прибули благочинний Летичівського округу протоієрей Андрій Смакула і клірик Хмельницької єпархії, ієрей Богдан Пальченко, — йдеться в повідомленні. 

Відео дня

Жителі села офіційно проголосували за перехід. У храмі вже пройшла перша служба рідною мовою. Кажуть, вона була велелюдною та урочистою. 

— Жителі Іванинець вдячні Богу за спільну маленьку перемогу: можливість жити на українській землі та молитися українською мовою. Нині ж усі прохання до Всевишнього -  про Мир та Перемогу, — додають в селищній раді. 

Читайте також: На Хмельниччині сталося 3 пожежі. В одній загинув чоловік

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Микола

    Гнати під сраку кремлівських холуїв-попів.
  • Невже люди покидають московську церкву диявола????

keyboard_arrow_up