Тимчасове житло для ВПО у Хмельницькому: які умови так як отримати

Тимчасове житло для ВПО у Хмельницькому: які умови так як отримати
  • На останній позачерговій сесії Хмельницької міської ради затвердили, які приміщення будуть надавати для ВПО та як отримати тимчасове проживання.

На позачерговій сесії Хмельницької міської ради, яка відбулася 13 березня, затвердили Порядок формування фонду житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, обліку та надання такого житла для тимчасового проживання ВПО на території Хмельницької міської територіальної громади.

Згідно з цим Порядком, отримати житло з фонду для тимчасового проживання можуть внутрішньо переміщені особи, які фактично проживають та зареєстровані в межах території Хмельницької міської територіальної громади і включені до списку громадян, що потребують житла для тимчасового проживання.

Щоб стати на облік ВПО мають подати в управління адміністративних послуг заяву, копію довідки ВПО, копії документів про право на пільги, копії паспортів та свідоцтва про народження дітей, копію реєстраційного номера облікової картки платника податків.

Відео дня

Пріоритетність надання внутрішньо переміщеним особам житлових приміщень із фонду визначається за кількістю балів, що набере внутрішньо переміщена особа.

Як нараховуються бали затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2022 р. № 495 «Деякі заходи з формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб».

Приміщення гуртожитків, розташованих за адресами: вул. Інститутська, 12/1 та вул. Кам’янецька, 74, після їх капітального ремонту будуть включені до фонду житла, призначеного для тимчасового проживання ВПО.

Житло для тимчасового проживання надаватиметься:

  • у першу чергу (незалежно від бальної системи, встановленої постановою Кабінету Міністрів, право на забезпечення житлом у гуртожитку, що на вулиці Інститутській, 12/1 мають ті ВПО, які на законних підставах проживали в таких житлових приміщеннях до початку капітального ремонту гуртожитку, на підставі Договору, що повинно підтверджуватися належними документами. Окрім цього, у таких ВПО повинні бути відсутні зміни в обставинах, що є підставою для взяття ВПО на облік громадян, що потребують житла для тимчасового проживання, та надання такого житла, на момент прийняття виконавчим комітетом Хмельницької міської ради рішення про надання таким ВПО житла з фонду;
  • у другу чергу житлові приміщення з фонду у гуртожитку (вул. Інститутська, 12/1) будуть надаватися іншим ВПО за бальною системою, встановленою Постановою 495;
  • житлові приміщення з фонду у гуртожитку, розташованого за адресою:  вул. Кам’янецька,74, надаються ВПО за загальними правилами та за бальною системою;

Важливо

  • Приміщення з фонду надаються ВПО для тимчасового проживання безоплатно на строк до одного року з правом продовження на наступний строк;
  • житлові приміщення не підлягають приватизації.

Читайте також:

photo_camera До 10 мільйонів: як виглядають найдорожчі квартири, які продають у Хмельницькому

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Сергей Попович

    Допоміг на початку сім'ї із Миколаївщини спочатку були хоч до рани прикладай, а у результаті потім нагадили в душу.

    Одним словом це чужі нам по менталітету люди які рахуюиь шо усі їм

keyboard_arrow_up