ТОП-5 креативних рецептів млинців на Масляну (ФОТО)

  • В Україні почався Масляний тиждень. Кожен день має свою назву та традиції.
  • Неодмінно щодня господині готують млинці. У кожної є свій фірмовий рецепт.
  • Для тих, хто хоче здивувати близьких незвичними млинцями, журналісти vsim.ua підготували підбірку цікавих рецептів. 
ТОП-5 креативних рецептів млинців на Масляну (ФОТО)

1. Ажурні млинці від ТМ "Віньковецький смак"

Інгредієнти:

  • молоко - 200 мл.
  • яйця - 2 шт.
  • олія - 2 ст. л.
  • борошно
  • дрібка солі

Замішуємо тісто. Розбиваємо яйця в миску, трохи збиваємо вінчиком. Додаємо сіль і молоко, а потім кидаємо рослинну олію і борошно. Гарненько перемішуємо. Тісто має вийти рідким, без грудок.

Беремо пляшку з дозатором або робимо отвір в кришці звичайної пластикової пляшки. Наливаємо в неї тісто. Випікаємо млинці на сухій сковороді, роблячи, за допомогою пляшки, ажурну сітку.

Коли млинці охолонуть, загортаємо в них начинку. Наприклад, можна зробити пасту з м'якого сиру і часнику. Викласти на млинець лист салату і намазати сирною начинкою. Також можна «нафарширувати» ажурні млинці омлетом, твердим сиром, овочами та іншими начинками на власний смак.

2. Бурякові млинці 

Інгредієнти:

  • борошно - 2 склянки
  • цукор - 2 ст. л.
  • ряжанка - 50 мл. 
  • сіль - 1 ч. л.
  • молоко - 1,5 склянки
  • яйце - 1 шт.
  • буряк - 200 г
  • олія - 50 мл.

Буряк промиваємо, загортаємо в фольгу і на 40 хвилин ставимо в духовку, можна звичайно і просто відварити. Потім печений буряк очищаємо і нарізаємо шматочками, викладаємо в невелику каструлю або глибоку миску.

Додаємо до буряка молоко і подрібнюємо блендером. Потім додаємо ряжанку, яйце, цукор, сіль, перемішуємо. Потім кидаємо просіяне борошно і ще раз все ретельно перемішуємо, щоб тісто було однорідним і гладким. Залишаємо його на 30 хвилин у спокої.

Млинці смажимо тонкі на сковороді, змащеній олією або салом, з двох сторін до золотистого кольору по 1 - 2 хвилини з кожного боку. Коли краї почнуть пузиритися, перевертаємо на інший бік.

Бурякові тонкі млинці на ряжанці відмінно поєднуються з м'яким вершковим сиром або солоною сирною масою з зеленню.

3. Веселкові млинці

Інгредієнти:

  • борошно - 2 склянки
  • молоко - 100 мл.
  • кефір знежирений - 200 мл.
  • яйця - 2 шт.
  • цукор - 2 ст. л.
  • розтоплене вершкове мало - ¼ склянки
  • пекарський порошок - 2 ч. л.
  • харчова сода - 1 ч. л.
  • сіль - ½ ч. л.

Змішуємо борошно, цукор, розпушувач, соду і сіль у великій мисці. Окремо трохи збиваємо яйця, кефір, молоко і розтоплене вершкове масло. Поступово з'єднуємо рідкі і сухі інгредієнти. Гарненько перемішуємо.

Тісто ділимо на 7 частин, кожну з яких фарбуємо харчовим барвником. Неглибоку сковороду змащуємо маслом, ставимо на середній вогонь. Випікаємо млинці по 2 хвилини з кожного боку.

Подаємо з фруктовим сиропом або варенням.

4. Шоколадні млинці

Інгредієнти:

  • цукор - 2 ст. л.
  • молоко - 3 ст.
  • борошно - 300 г
  • какао - 2 ст. л.
  • яйця - 3 шт.

Яйця збити з сіллю і цукром. Готуйте тісто краще в блендері: вийде швидко і якісно, ​​тісто однорідне, без грудок.

Потім влити в отриману суміш склянку молока і знову збити. Всипати борошно, збити, щоб не залишилося грудок. Продовжуючи збивати, поступово влити в тісто молоко, що залишилося. Повинно вийти досить рідке тісто.

Тепер можна пекти млинці. Тісто має бути різних кольорів. Тому третину тіста треба перелити в окрему ємність - це для створення візерунків для майбутніх млинців. У решту додати какао і дуже добре перемішати, щоб тісто стало однорідним, без грудочок.

Добре розігріти сковороду, влити трохи олії, рівномірно розподілити на сковороді і підігріти. Влити трохи тіста і розподілити по всій сковороді. Трохи підпекти. Чайною ложечкою черпати трохи тіста і малювати довільні візерунки на млинці. Потім перевернути млинець і підсмажити з іншого боку.

5. Бананові млинці

Інгредієнти:

  • вівсяне борошно - 1 чашка
  • банани - 2 шт.
  • молоко - 150 мл.
  • цукор - 1 ст. л
  • яйця - 1 шт.
  • сіль за смаком

Банани почистити, порізати на шматочки, кинути в блендер, додати яйце і цукор, все збити.

Додати борошно, сіль, молоко, знову все добре збити. Має вийти тісто по консистенції густої сметани.

Випікати млинці на добре розігрітій сковороді, змащеній олією.

 

 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Хмельницького за сьогодні

18:13 Як назвуть павича та паву? Понад сотню імен запропонували хмельничани для нових мешканців зоокуточку імені Чекмана 17:30 До України суне фронт циклону Памела. Синоптики обіцяють дощі, грози та похолодання 16:55 Хмельницька велосипедистка стала чемпіонкою України photo_camera 16:24 4 роки ув'язнення отримав мешканець Шепетівського району за напад на пенсіонерку Від читача 17:18 Хмельничанам про їх права! 15:47 Незвична ДТП на Віньковеччині. Двоє підлітків потрапили до лікарні через сполоханого коня 15:14 Вже майже рік розшукують пенсіонерку, яка безслідно зникла у Новоушицькому районі 14:30 Нічне переслідування іноземця і потрійна аварія з п'яним водієм: хроніка ДТП у Хмельницькому photo_camera 14:30 Дівчина із Старокостянтинова пройшла у фіналі конкурсу "Міс Україна-2018" photo_camera 13:34 Хто виграє 15000 гривень? У Хмельницькому оберуть переможця фестивалю-конкурсу естрадної пісні 12:50 У Шепетівській колонії на кухні знайшли майже 5 тонн курятини із сальмонельозом 12:17 Майже добу шукали тіло 52-річного хмельничанина, який втопився під час купання у кар'єрі photo_camera 11:53 "Диво-звірі": картини київської художниці покажуть у музеї на Проскурівській 11:14 Хмельницький велосипедист став найкращим у Туреччині photo_camera 10:30 “Respublica” у Хмельницькому: оприлюднили список гуртів 10:00 У свято Маковея хмельничани несуть до церкви польові квіти та колоски photo_camera 09:52 14 серпня розпочинається Успенський піст: що та коли можна їсти 09:20 Долар в Україні дорожчає: курс валют на 14 серпня 08:30 14 серпня - Медовий Спас. Що категорично не можна робити у цей день 07:01 Сніданок за 15 хвилин: готуємо яєчні мафіни з перцем і помідорами
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up