1. Ажурні млинці від ТМ "Віньковецький смак"
Інгредієнти:
Замішуємо тісто. Розбиваємо яйця в миску, трохи збиваємо вінчиком. Додаємо сіль і молоко, а потім кидаємо рослинну олію і борошно. Гарненько перемішуємо. Тісто має вийти рідким, без грудок.
Беремо пляшку з дозатором або робимо отвір в кришці звичайної пластикової пляшки. Наливаємо в неї тісто. Випікаємо млинці на сухій сковороді, роблячи, за допомогою пляшки, ажурну сітку.
Коли млинці охолонуть, загортаємо в них начинку. Наприклад, можна зробити пасту з м'якого сиру і часнику. Викласти на млинець лист салату і намазати сирною начинкою. Також можна «нафарширувати» ажурні млинці омлетом, твердим сиром, овочами та іншими начинками на власний смак.
2. Бурякові млинці
Інгредієнти:
Буряк промиваємо, загортаємо в фольгу і на 40 хвилин ставимо в духовку, можна звичайно і просто відварити. Потім печений буряк очищаємо і нарізаємо шматочками, викладаємо в невелику каструлю або глибоку миску.
Додаємо до буряка молоко і подрібнюємо блендером. Потім додаємо ряжанку, яйце, цукор, сіль, перемішуємо. Потім кидаємо просіяне борошно і ще раз все ретельно перемішуємо, щоб тісто було однорідним і гладким. Залишаємо його на 30 хвилин у спокої.
Млинці смажимо тонкі на сковороді, змащеній олією або салом, з двох сторін до золотистого кольору по 1 - 2 хвилини з кожного боку. Коли краї почнуть пузиритися, перевертаємо на інший бік.
Бурякові тонкі млинці на ряжанці відмінно поєднуються з м'яким вершковим сиром або солоною сирною масою з зеленню.
3. Веселкові млинці
Інгредієнти:
Змішуємо борошно, цукор, розпушувач, соду і сіль у великій мисці. Окремо трохи збиваємо яйця, кефір, молоко і розтоплене вершкове масло. Поступово з'єднуємо рідкі і сухі інгредієнти. Гарненько перемішуємо.
Тісто ділимо на 7 частин, кожну з яких фарбуємо харчовим барвником. Неглибоку сковороду змащуємо маслом, ставимо на середній вогонь. Випікаємо млинці по 2 хвилини з кожного боку.
Подаємо з фруктовим сиропом або варенням.
4. Шоколадні млинці
Інгредієнти:
Яйця збити з сіллю і цукром. Готуйте тісто краще в блендері: вийде швидко і якісно, тісто однорідне, без грудок.
Потім влити в отриману суміш склянку молока і знову збити. Всипати борошно, збити, щоб не залишилося грудок. Продовжуючи збивати, поступово влити в тісто молоко, що залишилося. Повинно вийти досить рідке тісто.
Тепер можна пекти млинці. Тісто має бути різних кольорів. Тому третину тіста треба перелити в окрему ємність - це для створення візерунків для майбутніх млинців. У решту додати какао і дуже добре перемішати, щоб тісто стало однорідним, без грудочок.
Добре розігріти сковороду, влити трохи олії, рівномірно розподілити на сковороді і підігріти. Влити трохи тіста і розподілити по всій сковороді. Трохи підпекти. Чайною ложечкою черпати трохи тіста і малювати довільні візерунки на млинці. Потім перевернути млинець і підсмажити з іншого боку.
5. Бананові млинці
Інгредієнти:
Банани почистити, порізати на шматочки, кинути в блендер, додати яйце і цукор, все збити.
Додати борошно, сіль, молоко, знову все добре збити. Має вийти тісто по консистенції густої сметани.
Випікати млинці на добре розігрітій сковороді, змащеній олією.
Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.