ТОП-5 креативних рецептів млинців на Масляну (ФОТО)

ТОП-5 креативних рецептів млинців на Масляну (ФОТО)
  • В Україні почався Масляний тиждень. Кожен день має свою назву та традиції.
  • Неодмінно щодня господині готують млинці. У кожної є свій фірмовий рецепт.
  • Для тих, хто хоче здивувати близьких незвичними млинцями, журналісти vsim.ua підготували підбірку цікавих рецептів. 

1. Ажурні млинці від ТМ "Віньковецький смак"

Інгредієнти:

  • молоко - 200 мл.
  • яйця - 2 шт.
  • олія - 2 ст. л.
  • борошно
  • дрібка солі

Замішуємо тісто. Розбиваємо яйця в миску, трохи збиваємо вінчиком. Додаємо сіль і молоко, а потім кидаємо рослинну олію і борошно. Гарненько перемішуємо. Тісто має вийти рідким, без грудок.

Беремо пляшку з дозатором або робимо отвір в кришці звичайної пластикової пляшки. Наливаємо в неї тісто. Випікаємо млинці на сухій сковороді, роблячи, за допомогою пляшки, ажурну сітку.

Коли млинці охолонуть, загортаємо в них начинку. Наприклад, можна зробити пасту з м'якого сиру і часнику. Викласти на млинець лист салату і намазати сирною начинкою. Також можна «нафарширувати» ажурні млинці омлетом, твердим сиром, овочами та іншими начинками на власний смак.

2. Бурякові млинці 

Інгредієнти:

  • борошно - 2 склянки
  • цукор - 2 ст. л.
  • ряжанка - 50 мл. 
  • сіль - 1 ч. л.
  • молоко - 1,5 склянки
  • яйце - 1 шт.
  • буряк - 200 г
  • олія - 50 мл.

Буряк промиваємо, загортаємо в фольгу і на 40 хвилин ставимо в духовку, можна звичайно і просто відварити. Потім печений буряк очищаємо і нарізаємо шматочками, викладаємо в невелику каструлю або глибоку миску.

Додаємо до буряка молоко і подрібнюємо блендером. Потім додаємо ряжанку, яйце, цукор, сіль, перемішуємо. Потім кидаємо просіяне борошно і ще раз все ретельно перемішуємо, щоб тісто було однорідним і гладким. Залишаємо його на 30 хвилин у спокої.

Млинці смажимо тонкі на сковороді, змащеній олією або салом, з двох сторін до золотистого кольору по 1 - 2 хвилини з кожного боку. Коли краї почнуть пузиритися, перевертаємо на інший бік.

Бурякові тонкі млинці на ряжанці відмінно поєднуються з м'яким вершковим сиром або солоною сирною масою з зеленню.

3. Веселкові млинці

Інгредієнти:

  • борошно - 2 склянки
  • молоко - 100 мл.
  • кефір знежирений - 200 мл.
  • яйця - 2 шт.
  • цукор - 2 ст. л.
  • розтоплене вершкове мало - ¼ склянки
  • пекарський порошок - 2 ч. л.
  • харчова сода - 1 ч. л.
  • сіль - ½ ч. л.

Змішуємо борошно, цукор, розпушувач, соду і сіль у великій мисці. Окремо трохи збиваємо яйця, кефір, молоко і розтоплене вершкове масло. Поступово з'єднуємо рідкі і сухі інгредієнти. Гарненько перемішуємо.

Тісто ділимо на 7 частин, кожну з яких фарбуємо харчовим барвником. Неглибоку сковороду змащуємо маслом, ставимо на середній вогонь. Випікаємо млинці по 2 хвилини з кожного боку.

Подаємо з фруктовим сиропом або варенням.

4. Шоколадні млинці

Інгредієнти:

  • цукор - 2 ст. л.
  • молоко - 3 ст.
  • борошно - 300 г
  • какао - 2 ст. л.
  • яйця - 3 шт.

Яйця збити з сіллю і цукром. Готуйте тісто краще в блендері: вийде швидко і якісно, ​​тісто однорідне, без грудок.

Потім влити в отриману суміш склянку молока і знову збити. Всипати борошно, збити, щоб не залишилося грудок. Продовжуючи збивати, поступово влити в тісто молоко, що залишилося. Повинно вийти досить рідке тісто.

Тепер можна пекти млинці. Тісто має бути різних кольорів. Тому третину тіста треба перелити в окрему ємність - це для створення візерунків для майбутніх млинців. У решту додати какао і дуже добре перемішати, щоб тісто стало однорідним, без грудочок.

Добре розігріти сковороду, влити трохи олії, рівномірно розподілити на сковороді і підігріти. Влити трохи тіста і розподілити по всій сковороді. Трохи підпекти. Чайною ложечкою черпати трохи тіста і малювати довільні візерунки на млинці. Потім перевернути млинець і підсмажити з іншого боку.

5. Бананові млинці

Інгредієнти:

  • вівсяне борошно - 1 чашка
  • банани - 2 шт.
  • молоко - 150 мл.
  • цукор - 1 ст. л
  • яйця - 1 шт.
  • сіль за смаком

Банани почистити, порізати на шматочки, кинути в блендер, додати яйце і цукор, все збити.

Додати борошно, сіль, молоко, знову все добре збити. Має вийти тісто по консистенції густої сметани.

Випікати млинці на добре розігрітій сковороді, змащеній олією.

 

 

0
0
0
0
Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Хмельницького за сьогодні

19:01 Пошкоджена стела, смерть у СІЗО та "моржі" на Бузі : ТОП-5 новин тижня у Хмельницькому 18:00 Вдарять морози: прогноз погоди у Хмельницькому на тиждень 17:00 Перший Супермісяць: 21 січня українці побачать унікальне астрономічне явище 16:00 Жбурнув через паркан та втік: до хмельницького СІЗО перекинули пакунок з наркотиками photo_camera Від читача 18:38 Томос-тур в Черкасах 15:00 Нові ціни: у потягах "Укрзалізниці" подорожчали напої та постіль 14:00 Страшна смерть: у Білогірському районі у власному будинку згорів чоловік 13:00 Хмельницький - як ковзанка. Де у місті не посипають дороги? (ОБГОВОРЕННЯ) 12:00 Ще три парафії з Хмельниччини приєдналися до помісної церкви 11:00 Вночі у центрі Хмельницького під час пожежі у п'ятиповерхівці врятували чоловіка 10:00 За скільки купують і продають валюту у Хмельницькому 20 січня 09:00 20 січня – Собор святого Івана Хрестителя: що не можна робити в цей день 08:00 Рецепт дня. Готуємо тефтелі з рисом 19:39 В Хмельницькому офіційно закрили Різдвяний ярмарок (ФОТО, ВІДЕО) play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
Не пропускай новини — долучайся до нас на Facebook
keyboard_arrow_up