ТОП-7 ручних виробів, які можна купити на ярмарку по Проскурівській

ТОП-7 ручних виробів, які можна купити на ярмарку по Проскурівській

На Проскурівській із самого ранку вирує ярмарок. Столи із різними виробами  - від дерев’яних сопілок до квіткових обручів та ласощів. Хмельничани зможуть придбати власноруч виготовлені товари ще кілька годин. Поспішайте!

Ярмарок декоративно-прикладного мистецтва у Хмельницькому вже не вперше. Цьогоріч він присвячений до Дня Конституції. 
Хлібничка
Дерев’яна хлібничка має багато переваг і сподобається навіть вимогливій господині. Кажуть, що в хорошій хлібниці продукти будуть довше зберігатись свіжими та ароматними. 
Дерев'яні хлібниці цінують за екологічність. А тим паче, якщо це ручна робота, то і за красу – вона чудово впишеться в будь-який інтер’єр. 
Хлібниця розрахована на дві буханки і коштує тут 200 гривень. 
 
Шахи
Привертають увагу своїм колоритом і запахом дерев’яні вироби. Від усілякої всячини тут розбігаються очі. Свистульки, хлібниці, скриньки, сопілки та ще дуже-дуже багато всього. Ціновий діапазон широкий – для будь-якого гаманця. 
На густо встеленому столі погляд падає на шахи ручної роботи. Продавець розповідає, що коштує цей витвір 250 гривень. Вони тут найдорожчий товар. 
 
«Квіткові» прикраси
Тут є сережки, персні, кулони та браслети. Головна «родзинка» - те, що прикраси зроблені з рослинними елементами. В середньому ціна коливається від 100 до 300 гривень. Залежно від розміру і фурнітури. 
- Є елементи з латуні, срібла, обручки – зі звичайного металу. Їхня особливість – скрізь використані натуральні рослини: пелюстки, квіти, травинки, бутони. Все – ручна робота, - розповідає продавчиня. 
Якщо використані пелюстки квітів, то у майстрині на це йде близько тижня, якщо об’ємні прикраси – десь більше місяця.
 
Мило і свічки
Окремий стелаж з яскравим милом і вигадливими свічками більше прийдеться до смаку дівчатам. Увесь товар теж зроблений власноруч. 
Як виявилось, мило робиться швидше. Заливається у форму, а потім охолоджується 2-3 години. Зі свічками треба «побавитись» довше – кілька днів. 
Свічки 10 сантиметрів коштують 50 гривень, 15 сантиметрів – 75. Загалом мило в середньому вартує 35 гривень за сто грамів.
 
Віночки
В середньому ціна на віночки коливається від 40 до 80 гривень. Майстриня Надія мило посміхається і з радістю показує свій вироби. Підраховує, що на один обруч йде від 30 до 60-70 квіточок. Виготовляє його 40 хвилин, а інколи майструє по кілька годин. 
 
Приколки
Хмельничанка Олена усі заколки і резинки майструє своїми руками. В основному всі товари орієнтовані на дітлахів. Серед прикрас можна зустріти багатьох відомих мультгероїв сучасності. Свинка Пеппа і «міньйони» сподобаються малечі. Ціни коливаються від 10 до 60 гривень.
Смакота 
Бублики з маком, ваніллю та посипані цукровою пудрою…Пальчики оближеш. Продають баранки в’язками. Ціна за кілограм коливається від 20 гривень.
Ярмарок буде тривати кілька годин, до вечора. Поспішайте!
 
Як у Хмельницькому відзначають День Конституції, слідкуйте з нами. 
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:02 Хмельницький в Instagram: 10 фото за тиждень photo_camera 14:32 Покинуті штольні на Хмельниччині стали туристичним об'єктом (ФОТО) photo_camera 13:45 Як змінилася ціна приготування паски за чотири роки 12:30 Мешканка Хмельниччини вирощує 3000 видів рослин на двох гектарах play_circle_filled photo_camera Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 11:05 7 фактів про куряче яйце, які ви могли не знати 10:25 На кладовищі в Раковому збудують колумбарій 09:45 Що ви знаєте про Великдень? (ТЕСТ) 08:02 «Світлі свята вчать нас цінувати, любити й вірити». Іван Гончар вітає з Великоднем (пресслужба І.Гончара) 18:11 У Хмельницькій міськраді прозвітували про ремонт у «Дитячому світі» (ФОТО) 17:46 Хмельниччина втратила десятьох захисників: імена 16:51 Хмельничанка опинилась у пастці у власній квартирі. Знадобилась допомога поліцейських 16:09 Холодно вночі і тепло вдень: прогноз погоди на Великдень на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up