Торговців з «пташиного» ринку вже виганяють у Лезневе

Торговців з «пташиного» ринку вже виганяють у Лезневе
  • Велике переселення. «Пташиний» ринок біля "Юності"  розганяють. 
  • Аби продати чи віддати у добрі руки тварин, торговці мають їхати в інший кінець міста. 
  • В управлінні торгівлі кажуть, якщо будуть бачити продавців на «нагрітому» місці – штрафуватимуть. 

 

Справа з «пташиним» ринком на перехресті Соборної і Староміської не має кінця і краю. Колись продавців мали вигнати і лякали штрафами. Архітектори тоді заявляли, що там незабаром буде офісно-торговий центр. Розруха стоїть і досі. Не вдалось позбавитись і від стихійної торгівлі. Щовихідних тут збирається більше десятка торговців. Одні приїжджають автомобілями, викладають у клітках кролів і курчат. Хтось віддає у добрі руки кошенят, а хтось за «космічними» цінами продає цуценят для розведення. Покупці знають про «набите» місце у центрі міста і продовжують сюди йти. 

Патрульні у цьому місці торговців не штрафують

Відео дня

Багато років цю стихійну торгівлю хочуть прибрати. Про це заявляв і колишній начальник управління торгівлі Олександр Панченко. Визначились навіть з місцем. Та руки в чиновників дійшли лише цього року.

Новий ринок для торгівлі тваринами і птахами буде на Вінницькому шосе. Перший час торговці зможуть стояти там безкоштовно, без плати за місце. Якою буде сума потім - поки невідомо. В управлінні торгівлі не говорять термінів, коли планують повністю перенести стихійну торгівлі. Лише додають, що почали виганяти вже, попереджають продавців під час рейдів. 

 Ділянка розташована на території авторинку, де кінцева зупинка у Лезневому. 

- Там досить велика територія, можна буде заїхати машинами. Раз на місяць проводиться дизенфекція, що теж важливо. Поки там немає облаштованих місць. Але якщо продавцям потрібні будуть прилавки, адміністрація готова їх обладнати, - говорить vsim.ua начальниця управління торгівлі Руслана Сідлецька. 

Все те, що було біля  автостанції №3, має розміститись тут. В управлінні кажуть, сюди мають приїжджати ті, хто продає тварин, так і ті, хто віддає у добрі руки. Чи потрібні будуть торговцям документи, поки не знають. 

- Витрат з бюджету на це не передбачалось. Так само, місто на цьому заробити не зможе.  Це просто буде офіційний ринок, який виділений під стихійну торгівлю. З часом треба привчати людей, що за будь-який бізнес треба сплачувати гроші. 
Якщо торговці не погодяться – будемо виганяти. А що ще робити?, - додає очільниця управління торгівлі. 

Територія ринку охороняється. Тварин продаватимуть тут лише у вихідні
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Pavel Kondrashov

    Смешные эти решалы. Всё решают и решают.Совсем опухли от решений.
  • Ваня Ігнатенко

    ніхто туди не буде добиратись. Ладно ще, якщо на своїх автомобілях. А їхати туди, а назад з тими тваринами добиратись на маршрутці незручно. Хіба не знайшли ближчого місця? біля речового ринку десь хоча б
  • Ольга

    Шанси знайти господарів для тварин зменшується до нуля .  Очі



    Не бачать серце не болить
  • Ольга

    Шанси найти господарів тваринкам зменшується до нуля
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up