“Тріщини товщиною як кулак”: що робитимуть із аварійною “хрущівкою” на проспекті Миру

“Тріщини товщиною як кулак”: що робитимуть із аварійною “хрущівкою” на проспекті Миру
  • На проспекті Миру, 76/1 будинок пустив тріщину з 5 по 1 поверх

  • Жителі з жахом спостерігають, як руйнується їх домівка

  • Тріщини з кожним тижнем стають все більші

На перший погляд “хрущівка” на проспекті Миру, 76/1 не відрізняється від інших подібного типу будинків. Таких у Хмельницькому десятки. Звичайний цегляний п’ятиповерховий  будинок із типовим плануванням для забудов 60-х років. 

Металеві двері в підїзд, старенькі балкони, на яких висять попрасовані речі, не надто охайні під’їзди та бабусі, які сидять на лавочках біля будинку. Все ніби так, як і всюди. Але є тут своя особливість, яка лякає.

Жителі будинку вже кілька місяців з жахом спостерігають, як на очах руйнується їх домівка.. В одному з під’їздів із першого по п’ятий поверх навіть за кілька метрів видніється тріщина, яка сягає кількох сантиметрів у товщину. Тріщина настільки велика, що подекуди тут пролазить кулак. 

Відео дня

Журналістка vsim.ua завітала до будинку на проспекті. Тут ми зустріли місцеву жительку Ганну. Вона поділилася своїми думками про майбутнє п’ятиповерхівки.

 

Раніше будинок обстежували. Про це свідчать паперові маячки, на яких написана товщина та дата. Написи робили восени минулого року, взимку та влітку цьогоріч.

Яка ж доля будинку, ми запитали у начальника управління ЖКГ Хмельницької міськради Василя Новачка. 

 

Раніше чиновник у коментарі “ТСН” говорив, що перед початком роботи необхідне стягнення будинку металевими стяжками. Уже після цього можна починати ремонт та найголовніше -  укріплення фундаменту. Саме через фундамент, за його словами, будинок почав просідати разом із землею, бо ще за час будівництва тут були встановлені бетонні тумби, на які поклали залізобетонні перемички, які з роками стали слабші. 

Наскрізна тріщина між цеглинами, тріщини біля вікон, на підлозі квартир та на стінах. Вони лише з жахом нагадують жителям будинку, що їх домівка може от-от розвалитись. А поки вони вимушені чекати на завершення бюрократичних процедур і, власне, на сам ремонт. Про його вартість поки невідомо. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (28)
  • Наташа Смоляк

    В багатьох будинках нашого міста,а саме в хрущовках,є такі трещини.В будинку на Вайсера вже багато років,визивали спеціалістів,не має нічого страшного.
  • Елена Риба

    Всі платили в ЖЕК, але ніколи не ремонтували, казали по телевізору робіть осбб бо буде те саме тільки назвуть по другому, а в нас ОСББ і всі задоволені , знаємо за що платним ремонти роблять, 👍
  • Ольга Василевская

    Все жильцы платили квартплату. Туда входил амартизационный счет. Все дома дрлжны были получить капитальный ремонт после 50 лет. Эти средства тратились на текущие ремонты и капитальные по надобности. Когда дом приватезировался, должны были потребовать этот фонд, если не получили капремонт...еще не поздно обратиться в ЖКХ с письменным заявлением.
  • Светик Гуляс Яцкова

    А ось будинок на свободи 57. В самісінькому центрі. І діла нікому до нього немає 🤦
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera Від читача 11:46 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у ХХІ Київському курсі з коронарних реваскуляризацій 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up