“Це просто дно”: враження учасників від фестивалю “Respublica”

“Це просто дно”: враження учасників від фестивалю “Respublica”
  • Три дні шаленства офіційно позаду.
  • У Хмельницькому відгримів останній в сезоні фестиваль “Respublica”.
  • Які враження залишив по собі та чого не вистачило, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Позаду три дні шаленого драйву, запальної музики та нових знайомств. Вихідні у Хмельницькому дійсно були гарячими. Наше місто приймало фестивальників з різних регіонів країни. На сцені виступили понад 70 запальних гуртів. Працювало три сцени, порадував своїм різноманіттям і фуд-корт. Любителів року частували кращі ресторани та кав’ярні міста. Вчора, 1 вересня, відбулося офіційне закриття фестивального сезону у Хмельницькому. 

Які враження по собі залишив фестиваль, дізнавалися журналісти vsim.ua.

"Підкачала музика"

Саша і Даша з Борисполя

Відео дня

  • Не можна робити безкоштовний фестиваль. Зробіть його по 50 гривень вхід і вже не прийдуть сюди мамочки з візочками, не прийдуть сюди пенсіонери і бабусі, які збирають бутилки. Підлітки, які курять тут траву просто під носом у правоохоронців. “Respublica” зіпсувалася повністю. Їй вже 9 років. Якщо взяти перші, навіть 6-7 - їх не порівняти з цьогорічною. Те, що зараз ми бачимо - це просто дно, - пояснив Саша. 

  • Ми любимо їздити по фестивалях. Це вже 7-й в цьому сезоні. В дану випадку підкачала музика. Якби фестиваль був платний ці гроші пішли б на артистів. Було б краще наповнення. Навіть важко оцінювати якось, бо безкоштовно. А від безкоштовного фестивалю немає чого вимагати, - додала Даша.

"Звук - не фестивальний"

Дмитро з Вінниці

  • Я досить часто  катаюся по фестивалях України і за кордоном. Для мене  “Respublica” - це домашній каверний фестиваль. Тут зазвичай панує приємна атмосфера, але є і мінуси. Відчувається, що фестиваль в межах міста і безкоштовний. Тут багато людей, які зазвичай не відвідують подібного роду фестивалі, а сюди задля цікавості заглянули подивитися. Є багато непоганих молодих гуртів. Це фішка “Respublica”, їх зазвичай знаходять десь із провінцій, вони невідомі, але не менш круті. Музичне наповнення мене задовольняє, а от звук - не фестивальний.  Організаторам треба подумати, щоб перенести його за місто, дати нормальний звук і зробити його платним. 

"Немає з чим порівнювати, тому подобається"

Ярослав та Алла з Хмельницького

  • Я на музичному фестивалі вперше, для мене це в новинку, тому дуже подобається. Тут всі три дні. Атмосфера дуже крута. Музика різноманітна. Ми більше часу проводимо біля малої сцени, тут цікавіше. До головної йдемо слухати лише відомі гурти,які нам подобаються. Мені немає з чим порівнювати, тому подобається. Враження лише приємні, - говорить Ярослав.

“Фестиваль має якусь свою ідентичність"

Роксолана з Хмельницького 

  • На “Respublica” я їжджу ще з того часу, коли вона була лише в Кам’янці-Подільському. Бувала там кожного року. Минулого року, я була вагітна і всі три дні пробула тут. Тепер з малою всі три дні тут. Це можна сказати наша традиція. Кожного року “Respublica FEST” має якусь свою ідентичність. Минулого року фестиваль був більш насичений, цього року він більш лайтовий. Сидіти на березі річки і дивитися на скульптури - це теж якийсь свій шик, своя фішка. 

"Фестиваль має обмежені умови"

Дмитро з Хмельницького

  • Я відвідую різноманітні фестивалі більше 10 років. “Respublica” звичайно не масштабний фестиваль. Але це все тому, що він проходить в місті. Це обмежені умови і було б дуже класно, якби було більше можливостей. Якби можна було довше проводити програму. Зробити більше наметове містечко. Локація, яку планували спочатку, на березі, але вглиб річки, була б набагато кращою. Там би музика нікому не заважала і можна було б тусити до пізньої ночі. 

"Були проблеми зі звуком"

Настя, Львів-Хмельницький

  • В цілому непогано, але були проблеми технічні зі звуком. Програма не співпадала із заявленою. Це мінуси організаторські, а так весело. Мені подобається, що роблять безкоштовні фестивалі. Так до них долучаються місцеві. Побільше таких фестивалів. Плюс “Respublica”, що тут прибирають, я часто їжджу по фестивалях і це рідкість. Добре, що поставили багато біотуалетів, на фестивалях - це завжди проблема. Плюс в тому, що чергує поліція, швидка і пожежні. Особисто мені на одному фесті стало погано, а лікаря чекали годину. В порівнянні з іншими фестивалями, тут варто розуміти, що безкоштовний і платний - це різні речі і різний рівень. Як для безкоштовного фестивалю, то все добре. 

"До закордонних нам рости і рости"

Олександр з Хмельницького

  • “Respublica” - це фестиваль великого розмаху. Але на цьогорічному фесті мені більше подобається мала сцена. Тут цікавіші гурти. В цьому році це мій шостий фестиваль. Порівнювати важко. Це все таки Хмельницький. До закордонних нам рости і рости. Але вже прогрес видно. З кожним роком краще і краще. 

"Краще платний"

Дмитро з Хмельницького

  • Музика - таке собі. Я б краще заплатив тисячу гривень за три дні, і слухав би нормальну музику. Плюс в атмосфері. Ніхто нікого не чіпає, їсти є що, пити є що. Я сам місцевий, але навчаюся у Львові. Привіз сюди купу друзів. Ми взяли палатки і поселилися в наметовому містечку. Наметове містечко - дуже дружнє. Єдиний мінус - музика. Краще взяти гроші і привезти потужних артистів. 

Опитування

Як вам “Respublica”?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Alex Alex

    Этот ужас надо переносить за город
  • Valik

    З усіх гуртів що лабали на цьому фесті я реально не побачив жодного, який би мене зацікавив і змусив прийти та послухати.
    Можливо хіба що Жадан з собаками, але тільки за умови, що він би лабав у дворі мого будинку. Я б тоді спустився послухати.
  • Marina Yevstafieva

    Для чого ці посиденьки "вихідного дня" продовжують далі називати Республікою.
  • Алёна Власюк

    Такое ощущение, что Хмельницкий не знает, что такое фест. Непонятно на какую цг была ориентирована нынешняя "Республика". А главное, у неё не было идеи. Видно было, что людям скучно, особенно трезвым. Тут приезжие жаловались, что боялись оставить палатки без присмотра, так как фест бесплатный и мол, их могли обнести. Но, позвольте, кто будет специально идти и красть? Это все делают свои же обычно. Начинать надо с себя и делать фест с идеей и определенного формата. Сделайте неформатом алкоголь, наркоту, драки и воровства не будет. А то м вашим и нашим, а в итоге никому не интересно.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up