Цієї ночі над Хмельниччиною збили крилату ракету, - Повітряні Сили

Цієї ночі над Хмельниччиною збили крилату ракету, - Повітряні Сили
  • Знову ціллю ворога став Старокостянтинів.

Минулої п’ятниці росіяни запустили “шахеди” в напрямку Старокостянтинова. Цієї ж ночі туди направили крилаті ракети. Розповідаємо подробиці нічної атаки. 

В ніч на 18 вересня ворог знову запустив крилаті ракети в повітряний простір України. Сирени на Хмельниччині почали лунати о 5.02 ранку. Відразу ж Повітряні Сили повідомили про пуски ракет з літаків Ту-95. “Крилаті” тримали курс на західні області. 

Минували Вінниччину та о 5.33 долетіли до Хмельницької області. А тут ціллю окупанта знову став Старокостянтинів. 

Відео дня

Близько 5.39 мешканці Старокостянтинова повідомили, що чутно звуки вибухів. Згодом в ОВА повідомили, що гучні звуки — це робота сил ППО. 

— В області було чутно вибухи. Працює ППО. Детальніша інформація згодом, — написав перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін. 

Відбій на Хмельниччині оголосили о 6.03. Наразі невідомо чи є в області пошкодження внаслідок ракетної атаки. 

Командувач Повітряних Сил о 8.08 виклав відео влучної роботи ППО вночі. Невідомо над яким регіоном збили ракету на кадрах, та головне - результат. 

— Дякую захисникам неба за успішну бойову роботу 18 вересня! Третя теж була, — написав МИкола Олещук. 

Нагадаємо, останній раз повітряну тривогу на Хмельниччині вмикали в ніч на 17 вересня. Перед цим, 15 вересня, атака на Старокостянтинів відбулась за допомогою “шахедів”. Тоді уламки збитого дрона впали в одному з сіл Хмельницького району. Пошкоджено 12 домоволодінь, вікна в котельні, 28 вікон в школі та лінії електропередач. 

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону пояснив чому росіяни так часто роблять мішенню Старокостянтинів. 

— Розуміємо, що шукає ворог: де командування сховало бомбардувальники наші після тих подій, які відбулися нещодавно у нашому морі біля Криму, —  сказав Ігнат. 

Додамо, що цієї ночі українська ППО знищила 35 ворожих цілей - 17 ракет та 18 дронів. Про це повідомили в Повітряних Силах ЗСУ. 

«Шахеди» летіли з двох напрямків: (Приморсько-Ахтарськ – рф та мис Чауда – ТОТ Крим). Усього було 24 ударних безспілотники, які рухались у напрямку Миколаївської та Одеської областей. 18 дронів знищено протиповітряною обороною по маршруту слідування.

Пуски крилатих ракет із стратегічних бомбардувальників Ту-95МС окупанти здійснили з Волгоградської області. Залучили вісім бортів, запустили 17 крилатих ракет типу Х-101/Х-555/Х-55. Усі 17 – знищено силами та засобами Повітряних Сил у межах Дніпропетровської, Полтавської та Хмельницької областей. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (69)
  • Natalia Simthova

    Слава ЗСУ.
  • Галина Присчжнюк

    Щиросердечно дякую, бережи вас Господи🙏
  • Софія Казмірчук

    Нехай береже вас Господь БОГ наші рідненькі за те, що охороняєте Україну і нас від клятого ворога.
    Слава нашим воїнам,
    дякуємо🙏🙏🙏
  • Віра Громюк

    Дякую нашим захисникам,нашим ППО.Нехай вас береже Господь!!!

keyboard_arrow_up