Тварин стає менше, а відвідувачі жаліються. Хмельницький зоокуточок просять перевірити

Тварин стає менше, а відвідувачі жаліються. Хмельницький зоокуточок просять перевірити

У  зоокуточку, що в парку Чекмана, днями померли баран і фазан. Дресирувальник Сергій Пальохін вже забрав кенгуру і єнота. А захисники твари, побачивши стан звіринця, вирішили звернутись в мерію, щоб створили комісію і перевірити його.    

Темна історія із зоокутком. Сергій Пальохін, як і обіцяв, вже забрав єнота. Нагадаємо, дресирувальник жаліється, що в зоокутку погано дбають про тваринА через що 12 липня померли фазан і баран, стане відомо після проведення медичної експертизи. 

- Результати ще не готові. Будуть завтра або в п’ятницю зранку. Тож поки інформації чому загинули тварини немає, - говорить начальник  міської лікарні ветеринарної медицини Костянтин Завроцький.                    

Директор зоокутка Володимир Лукін неохоче спілкується з журналістами. Зранку 13 липня на робочому місці його не застали. У телефонній розмові керівник пояснив, що не може дати жодних пояснень.

Відео дня

- Справді у нас загинули тварини. Наразі це фазан і наче баран був. Їх відправили на експертизу. До результатів експертизи  ми не можемо нічого сказати, - коментує директор хмельницького зоокутка Володимир Лукін.

За роботою побачили Наталію Розум’як, яку звинувачував Сергій Пальохін. Жінка розповіла, як забрали єнота Міміно.  

- Я робила обхід території сьогодні зранку, 13 липня. Дивилась до тварин і побачила, що клітка із єнотом порожня, а в колодці залишені ключі, - розповідає Наталія Розум’як. – Доступ до цієї клітки був тільки у Сергія Пальохіна, зараз ключ від неї знаходиться в мене. Чому він це зробив, я не знаю.

Свою позицію дресирувальник 

Сергій Пальохін і працівниця звіринця Наталія Розум’як пояснили на камеру. Деталі - у відео. 

"Міська влада має щось робити, бо зоокуток є візитівкою міста"

Олена Голубнича, волонтер громадської організації "Врятуй життя"

- Сьогодні дівчата з нашої організації завітали зранку до зоокутка. Картина, яку вони побачили, була жахлива. Малі ведмежата просили пити аж до сліз. В них не було ні грама води. Вони за руки лизали дівчат, ті їм з пляшки наливали воду. Ведмежата через решітку пили з рук. Практично ні в яких тварин не було води.  Дуже неприбрано. Всі фекалії з вольєрів викинули в річку на території парку. Потім з тієї річки налили води тваринам. Їм слід найняти кількох працівників для догляду, адже парк та зоокуток є візитною карткою міста. Туди ходить багато людей, переважно із малими дітьми. Треба щось робити обов’язково. Я вже телефонувала на гарячу лінію і буду писати лист в мерію.

"Буде повторна перевірка умов утримання тварин у зоокутку"

 Микола Вишпольський, начальник відділу благоустрою ЖКГ  

- Повне обстеження зоокутка в парку проводилось перед його відкриттям у травні цього року. Ми давали рекомендації по відновленню та покращенню стану куточка. Умови утримання тварин на той час були відповідні. Тому було дано згоду на його відкриття. Якщо вже таке сталося, то обов’язково треба готувати наказ і проводити службове розслідування. Особисто я так і зробив би. Відповідно до цієї події буде створена комісія і відбудеться повторна перевірка умов утримання тварин і цього випадку зокрема.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Лена

    Наша органызацыя вже декілька разів пропонувала зробити так, як у інших зоопарках країни - продавати недорого пакетики з набором їжу - овочі, фрукти, зерно. Люди не повинні годувати своїм! Дають і чіпси і сухарики, і жвачки!(( До того ж, був би лишній дохід зоокутку. Але писали, говорили -ніхто не реагує. Написали ще раз лист в мерію.
  • Anonymous

    ....мэр  звезду  словил....так  засрать хорошее начинание......господин мэр вы ж там на велике катаетесь.....остановитесь сходите к медведям посмотрите им в глаза....животных хоть пожалейте.....
  • Анонім

    Симчишин обіцяв повний фінансовий аудит комунальних підприємств. І що? За півроку спромігся своїх людей прилаштувати на хлібні місця, а тут "работяги" не поділили доступ до корита.

    Це ж комунальне підприємство, що фінансується з міського бюджету. Гроші  хмельничан тратяться на зарплати  доглядальникам та тим злощасним звірам. Скільки їх там? Що вони їдять бевку чи червону рибу - хто слідкує? Звідки ті нутрії і барани і яка їх партія розводить... Все це питання фінансової дисципліни комунальної власності.
  • Анонім

    Працівники кутка з'ясовують між собою стосунки, а хто має дбати про тварин? Ауу, люди, схаменіться! Гинуть звірі, а то вже не жарти. Спочатку треба забезпечити нормальні умови для перебування тварин у зоокутку, а потім рити один одному ями.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up