У дитячій лікарні Хмельницького відкрили арт-простір: що там є

У  дитячій лікарні Хмельницького відкрили арт-простір: що там є
  • В обласній дитячій лікарні облаштували арт-куточок. 
  • Свої роботи там представила 14-річна художниця.
  • Розповідаємо детальніше про мистецький простір. 

Мальовничі пейзажі, барвисті квіти й навіть автопортрет. У стінах обласної дитячої лікарні відкрили “Artпростір”. Його створила 14-річна хмельничанка Валерія Музика.

Роботи дівчинка малювала, починаючи з 8 років. Розповідає, спробувала себе у різноманітних гуртках - наприклад, у вокалі й танцях. Та справою для душі виявилось малювання. Валерія малює ось уже понад шість років. Починала у гуртку Хмельницького палацу творчості, а останніх три роки - в дитячій школі мистецтв “Райдуга”.  Зараз бере постійну участь у виставках, концертах, де навіть проводить майстер-класи. У своєму юному віці неодноразово була лауреаткою всеукраїнських і міжнародних конкурсів. Також може похизуватись персональними виставками у рідному Хмельницькому. 

Сьогодні, 6 квітня, її роботи розмістили на стінах приймального відділення обласної дитячої лікарні. 

Відео дня
  • Це роботи за різні періоди мого життя. Починаючи від 8-9 років і до зараз, - каже 14-річна Валерія Музика. - Тематика тут є різна. Це і натюрморти, живопис, тварини. Взагалі це класно, що роботи з’явились саме на стінах лікарні. Це і так не саме веселе місце. Поки люди сидять в черзі, можна порозглядати. Сподіваюсь, що мої роботи принесуть їм трішки радості. 

Дівчина зізнається, в майбутньому хотіла б пов’язати життя з творчістю. 

  • Ми всі звикли, що лікувальні заклади тільки займаються медикаментозним лікуванням, оперативними втручаннями і загалом не дуже приємними для малечі процедурами. Ми сьогодні відкриваємо арт-простір. Це та річ, яка на сьогодні важлива, адже ми переживаємо багато неприємних ситуацій, як всередині себе, так і ззовні. Хочеться, щоб арт-терапія як один з елементів психотерапії нам допомогла усвідомити свої переживання, страхи, опрацювати їх разом з олівцем та аркушем паперу або фарбами. Я впевнена, що коли малеча тут буде сидіти разом батьками і переглядати ці роботи, це буде спонукати їх до занять творчістю і до приємних моментів в житті, - каже директор КНП “Хмельницька обласна дитяча лікарня” Лілія Брухнова. 

До слова, це перший комунальний заклад у місті, де відкрився подібний арт-простір. До організації виставки долучився й  Хмельницький обласний художній музей. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативно слідкуйте за новинами у нашому Telegram-каналі - https://t.me/vsimnews

keyboard_arrow_up