У ДТП в Шепетівці суд став на бік водія

У ДТП в Шепетівці суд став на бік водія
Фото зі сторінки Хмельницького апеляційного суду
  • У діях водія суд не виявив складу правопорушення в закрив провадження.

Дорожньо-транспортна пригода трапилася ввечері 15 вересня в Шепетівці.

При заїзді до двору будинку, що на Проспекті Миру, водій «BMW», згідно з матеріалами поліції, наїхав на паркувальний бар’єр з автоматичною основою. У результаті автопригоди його авто отримало механічні пошкодження з матеріальними збитками.

Поліцейські склали щодо водія протокол про адміністративне правопорушення, передбачене статтею 124 КУпАП – порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів.

Відео дня

Під час судового розгляду справи водій своєї вини не визнав. Сказав, що паркувальний бар’єр спрацював автоматично, щойно він заїхав у двір. До того ж - пошкодив його авто. Попереджувальних знаків про таку дорожню споруду на даній ділянці не було.

Шепетівський міськрайонний суд встановив, що власником бар’єру є тамтешнє ОСББ. Утім в матеріалах справи немає доказів, що його встановили з дозволу компетентного органу, з відповідним попереджувальним дорожнім знаком або будь-яким попередженням про встановлення між будинками паркувального бар'єра з автоматичною основою.

Суд також звернув увагу на відеозапис з місця події: бар’єр раптово піднявся, коли авто їхало над ним.

«За таких умов у водія не було можливості виявити таку перешкоду на ділянці дороги, зреагувати на зміну дорожньої обстановки та уникнути наїзду на перешкоду, а саме бар’єр, що раптово піднявся вгору під час руху автомобіля», – зауважив.

Згідно з постановою суду, провадження у справі правоохоронці закрили за відсутністю в діях водія складу адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 124 КУпАП.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up