У Хмельницькому обрали голову та заступників міськрайонного суду

У Хмельницькому обрали голову та заступників міськрайонного суду
Фото - з відкритих джерл
  • Головою суду втретє обрали Тетяну Бацуцу.

У п’ятницю, 2 червня, у Хмельницькому міськрайонному суді відбулися збори суддів. Розпочали їх зі затвердження заяв про дострокове звільнення голови суду Бориса Продана та його заступників – Олега Антонюка та Надії Салоїд. Нагадаємо, на посади їх обрали 6 квітня 20223-го.

Опісля шляхом таємного голосування судді обрали нового голову та заступників. Утретє в крісло очільника Хмельницького міськрайонного суду сіла Тетяна Бацуца.

Відео дня

Її заступниками обрали Валерія Слободяна та Олександра Палінчака.

Про це інформують у пресслужбі міськрайонного суду.

Координаторка проєкту «PROSUD» Катерина Будко ситуацію, що склалася у Хмельницькому, вважає досить ганебною практикою, яку зараз усе частіше використовують українські судді в деяких судах.

«За законом, суддя не може обіймати посаду голови суду протягом більш ніж двох разів поспіль, - наголосила Катерина Будко «Суспільному». - Однак, судді знайшли «лазівку». Вона виглядає так: після того, як якийсь суддя два рази обирався на посаду голови, обирають іншого кандидата, який не був ще головою до цього, і через дуже короткий проміжок часу знову проводять вибори, і знову обирають ту людину, яка до цього два рази поспіль уже займала крісло голови суду. Таким чином, вони обходять законодавчу заборону займання цієї посади два рази поспіль. Очевидно, що така практика не є доброчесною і використовується виключно для того, щоб обхитрувати закон. Однозначно, такі дії суддів має також оцінювати і Вища рада правосуддя і зробити висновок, чи можливо суддям використовувати ось такі «лазівки», тому що така практика використовується не лише в Хмельницькому, а й в інших судах, і вона набуває усе більшої популярності. Це насправді сумно, тому що говорить про те, що судді замість того, щоб відповідати закону, шукають «лазівки», щоб його обійти».

До слова, у 2022 році з Хмельницького міськрайонного суду звільнилися 15 досвідчених працівників. Ряд відкритих вакансій заповнили молодими спеціалістами. Деякі з них наразі проходять стажування. Попри це, штат суду досі залишається неукомплектований. 

За навантаженням Хмельницький міськрайонний суд — на шостому місці серед всіх судів першої інстанції України.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Читач86

    Це ганьба!
  • читач34

    Палінчак Олександр-це зять бувшого голови Апеляційного обласного суду  Ковтуна...

    007 reply читач34

    Монархізм, династії..., Хрєн викулупаєш їх вже звідти
  • 007

    100тисяч зарплата в міськрайонному, та пенсія 1'5 півтора оклада від зарплати ось такі працівнички
  • Мирослава Крижанівська

    "Так же на посаді судді важко! Навантаження велике! Шосте місце в Україні за навантаженням!  А на керівній адміністративній посаді - то захмарне навантаження! Керівництво суду ні на що не впливає, кожен суддя сам за себе."
     P.S. Питання до "знатаків": тоді чому ви туда всі "претесе"?
      Лише Судова Гілка Влади - не хоче змін в Державі. Ці схеми свої, навіть, на час війни не хочуть припинити. Лише вони не каються, не визнають своїх помилок.
     Ніхто на цьому світі не вічний! Ну, скільки його треба?!
    В нас багато студентів, які щороку закінчують юридичні навчальні заклади і без зв'язків або грошей - влаштуватися в міськрайонний суд не мають можливості. В нас є багато прекрасної талановитої і розумною молоді, які хочуть і можуть працювати на благо нашої Держави та її громадян, - але є їм цього такі випадки і не дають можливості працювати!
    Тепер у нас не Дужавна установа Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області, а ПП "Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області"! Невже не можна ці схеми припинити хоч на час війни?!
    Мені цікаво: що в тих головах може бути, щоб в людей була така настирна ідея, бути керівником суду?
     А ще петицію створили "Про критичний стан судів та апарат суду"(чи як вона у вас там дослівно називається?!
    Позорисько! "Критичний стан!"

keyboard_arrow_up