У Хмельницькому перейменували 22 вулиці (СПИСОК)

У Хмельницькому перейменували 22 вулиці (СПИСОК)
Вулиця Курчатова — одна з тих, які отримали нові назви
  • Нові назви отримали, зокрема, вулиці Курчатова та Щедріна.

  • Також депутати вирішили змінити назви 8 вулиць та провулків у селах громади.

На території Хмельницької ОТГ, зокрема й у Хмельницькому, перейменували 30 вулиць. Крім того, отримали назви 7 вулиць, які не мали їх раніше. Відповідні рішення були прийняті на сесії Хмельницької міської ради сьогодні, 20 жовтня.

Раніше ми вже розповідали вам про те, що планується перейменування 20 вулиць та провулків. Сьогодні цей проєкт рішення був схвалений. Старі назви пов’язані переважно з історичними постатями Росії різних епох. Переглядайте зміни на інфографіці. Окрім переліченого, вулицю та провулок Курчатова перейменували на вулицю та провулок Романа Шухевича відповідно. Ця пропозиція була внесена під час сесії депутатом Тарасом Бойцеруком.

Відео дня

Що відомо про нові назви вулиць? Більшість найменувань пов’язані з українськими історичними постатями. Є також згадка про трипільську культуру та вид мистецтва — кобзарство.

Про людей, на честь яких вулиці отримали назви, відомо таке:

Крім того, сьогодні нові назви отримали вулиці у селах Хмельницької ОТГ. У селі Пирогівці:

У селі Богданівці:

У садівничому товаристві «Колос» вперше отримали назви:

Також відбулося перейменування:

На території садівничого товариства «Шляховик» були перейменовані:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (64)
  • Анатолій Дмитрук

    Перейменування вул.Курчатова на вул. Шухевича - це морально-політична зміна: невже можна стерпіти ім'я творця атомної зброї в той момент, коли кремлефашист путін погрожує застосувати її? Це треба бути унікальним гадом, щоб вертатися до старого! Тож я схвалюю, що наші вулиці будуть носити імена героїв, а не мулярів кремлівського фашизму.
  • Руслана Лысык

    Я не хочу щоб мою вулицю перейменовували!!!!! Провулок Запрудний нічого немає до декомунізації! Я ПРОТИ! Краще би про людей і запустили додатковий транспорт в мікрорайон Ружична, бо ввечері немає чим добратись додому! Після 21:00 нічого не ходить!!! А вони вулиці перейменовують!

    Рост Сергеев reply Руслана Лысык

    Купите авто и будет вам счастье. Теперь не надо 10 лет в очереди стоять как при коммунизации. А если денег нет, так работать надо лучше, в рынок надо вписаться!))
  • Галина Грабовська

    Нема чим зайнятись
  • Ульяна Білашевська

    Дякую, що серед комунальних турбот і інших, щей в такий час, не забули про громадянську і національну позицію. Це давно треба було зробити. Але краще пізно, ніж ніколи. Шкода читати "мусійчутські" коментарі типу "мову на хліб не намастиш" і "какая разніца как назівається уліца, єслі она в асфальтє". Байдужий люд. Інколи мені здається, що Хмельницький на деякий час треба перейменувати в Маріуполь, щоб з раз шарахнули по ньому з-за порєбріка любителі царизму і комунізму своїм руським міром, то тоді хмельничани би бачили різницю між вул. Піонєрскою в крові і розгаченому асфальті без води і газу по якій йдуть похоронні процесії, і вул.,наприклад, Гонгадзе, але мирною, українською, прикрашеною прапорцями жовто-блакитними на свята і, хай дорогими, але цілими комунікаціями в цілих затишних будинках.

    Dasha Klimova reply Ульяна Білашевська

    Степень долбанутости зашкаливает

    Рост Сергеев reply Ульяна Білашевська

    Серьезно вас колбасит.

    Лесовой К. reply Ульяна Білашевська

    М-да, шарахнутые пейсатели-истореги...

keyboard_arrow_up