У Хмельницькому під апеляційним судом мітингують селяни

У Хмельницькому під апеляційним судом мітингують селяни
Мешканці Розсошанської громади мітингують під апеляційним судом в Хмельницькому.

Голову Розсошанської громади Василя Дячка звинувачують у хабарництві. Справу розглядають у Хмельницькому. Жителі кількох сіл приїхали в обласний центр з заявою про те, що їхнього голову звели банальний наклеп. 

Агрофірма «Проскурів» входить до однойменного акціонерного товариство, головою якого є Іван Рудик. Компанія орендує землі на території Розсошанської громади, що в Хмельницькому районі. Та, за словами мешканців сіл, жодної копійки за це «Проскурів» не сплачує. Таку ситуацію спробував змінити голова громади Василь Дячок. Та поки його спроби не увінчалися успіхом.

 - Тільки він почав працювати і розвивати громаду, як йому вставляють палки в колеса. Наш голова Василь Дячок робить все, аби села розвивалися. Та в «Проскурові» цьому не раді і роблять усе, аби всіма методами завадити нашому нормальному життю, - ділиться із «ВСІМ» мешканець Розсоші Павло Матвійчук. – Рудик має сотні гектарів землі, але оренди за неї не платить. Василь Дячок хотів змінити це через суд. Але програв. Хіба це справедливо?

Саме сьогодні, 29 вересня, люди не просто так зібралися під стінами апеляційного суду Хмельницької області. Тут триває засідання по справі Василя Дячка. Голову Розсошанської громади звинувачують у тому, що він незаконно вимагав у представника агрофірми «Проскурів» 20 тисяч гривень. Люди запевняють, що це все підстава.

Відео дня

Мешканці громади розповідають, що представник агрофірми «Проскурів» хотів дати гроші на розвиток села. Нібито для того, щоб заспокоїти людей. Та якось офіційно затвердити передачу коштів відмовлявся. Потім сталося так, що підкинуті 20 тисяч гривень кваліфікували як хабар.

- Василь Володимирович був у мене по роботі. І тут йому дзвонять, що залишають гроші в магазині. Ми вирішили разом із бухгалтером скласти акт і узаконити ці гроші. Але тільки приїхали в магазин, а там вже СБУ. Спочатку ми всі йшли як свідки. А до вечора Василь Дячок вже став підозрюваним, - говорить працівник Розсошанського дитсадка Наталія Купельська.

Через такий «благодійний хабар» Василь Дячок на час слідства був відсторонений від виконання своїх обов’язків. Негативні результати цього люди побачили відразу. Кажуть, що практично усі ремонтні роботи на дорогах, водогоні, в дитсадку, школі та інших об’єктах припинилися.

В ПАТ «Проскурів» поки дану ситуацію не коментують. За розвитком подій слідкуйте на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • PAL

    Рудыки, телеги, Кальгоферы и им подобные грабители украинских земель. По сути они бандиты и внутренние враги. Это один из примеров, когда воры подминают всё и всех под себя. Поэтому мы так и живем.

    Анонім reply PAL

    Вот я бачу внутрішніх ворогів чітко, а зовнішніх ні, тільки чую навіювання у ЗМІ, від влади, що існує як мінімум один зовнішній ворог, але хто саме офіційно не заявляють.
  • Анонім

    Все це дуже нагадує ситуацію - усування від керівництва неугодного Рудику Дячка.

    Ця історія із грішми в магазині - говорить, що треба було зачіпку якусь. Ну як це вже можна кваліфікувати як хабар????

    Вибачте, "насрали" в магазині рудиковці, а Дячок - став крайній. А ви запитайте хто ті гроші де взяв, чи сплочені з них податки, хто замовник а хто виконавець, і вийдете на розгадку.

    А наше СБУ під кінець місяця - видало показники роботи. Реальні бандюки командують всюди, а сбу їм підчиняється і щей людину пресує. Це вже не просто так!!!
  • Анонім

    Фіг їх знає хто з них кращий. І за Рудика громада піднімалась, коли того хотіли посадити, і за Дячка також піднялись.

    Корній Реаліст reply Анонім

    то фсьо проплачені мітинги. йде звичайний дєрєбан. а люди - то так-масовка для привернення уваги і метод впливу.

    Оксана Миль (Коваль) reply Корній Реаліст

    Факт, шановний, факт. Можливо ви знаєте хто і кому проплатив? Ви спочатку , перш ніж писати, володійте ситуацією. Це людина з великим серцем і з світлим розумом. Ось тільки кістка в горлі декому.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову військово-лікарської комісії правоохоронці спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up