У Хмельницькому побільшало малюнків на будинках. У планах – розмалювати тролейбус

У Хмельницькому побільшало малюнків на будинках. У планах – розмалювати тролейбус
Вже за кілька днів стіну музичної школи у Хмельницькому прикрашатиме яскравий малюнок у стилі «стімпанк». Працює над стріт-артом художник із Севастополя, який вирішив зобразити на ньому вигаданий та унікальний музичний інструмент. Наразі роботу майже закінчили, на реалізацію пішло в середньому п'ять днів.

Як розповідає «ВСІМ» організатор фестивалю "Республіка"  Андрій Зоін, ідея зародилася спільними зусиллями. Головним поштовхом стало те, що у квітні цього року музичній школі виповнюється 70 років.

- Одна з будівельних компаній Хмельницького вирішила зробити школі такий подарунок і звернулась до нас, організаторів фестивалю «Республіка». Ми, в свою чергу, покликали свого художника Михайла Коробкова, аби він і зробив малюнок, - розповідає Андрій Зоін.

Михайло Коробков із Севастополя, що, на думку, ініціаторів проекту, є дуже символічним, особливо зараз. Адже, мова йде не тільки про створення малюнка, а й діалогу між митцем з Криму та хмельничанами. Автор стріт-арту має чим похвалитись, бо на його рахунку вже є роботи в рамках «Республіки», дві найбільші з яких прикрашають будівлі Кам'янця-Подільського.

Відео дня

Скільки коштів витратили на створення малюнка, Андрій не зізнається.

- Витрати мінімальні, вони включають оплату фарби, дороги і добові. Взагалі це соціальний малюнок для міста, тому ми не називали якісь супер вимоги.

За словами Андрія Зоіна, роботу планують закінчити вже за кілька днів, якщо цьому сприятиме погода. Відкриття стріт-арту на стіні музичної школи хочуть провести вже цієї п’ятниці, разом із музикою та перформенсом. Організатор зізнається, що планів має дуже багато, які сподівається втілити вже найближчим часом.

- У Хмельницькому плануємо малювати девятиповерхівку та мистецький тролейбус. Є ще кілька ідей, але вони знаходяться на стадії розробки, - додає Андрій. - Окрім цього, в перспективі продовжувати роботу і розмальовувати Львів, Івано-Франківськ Луцьк, Чернівці та Кам’янець.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Розмалюйте совкові сірі будинки, людям буде веселіше жити .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up