У Хмельницькому поховали прапорщика, який загинув, рятуючи життя військових

У Хмельницькому поховали прапорщика, який загинув, рятуючи життя військових
Поминки Павла Дияка
Прапорщика Національної академії Державної прикордонної служби, який підірвався на фугасі у районі Бердянська 12 липня, в останню путь прийшли провести близько 150 людей. Ховали воїна у закритій труні, щоб не шокувати близьких та рідні загиблого.

- Останній раз я бачив його в Криму, де він виконував свої професійні обов’язки.  Тоді я підійшов до бронетранспортера та побачив його повного оптимізму, віри та надії в те, що він повернеться додому, в свою сім’ю, яку він любив безмірно... Я пам’ятаю як він одружився і в нього народилася дитина. Він жив нашим колективом. Він герой, бо завершив своє життя, коли врятував декількох офіцерів та прапорщиків, коли їхня машина перевернулася. Він разом із ще одним офіцером поїхав рятувати людей, які були під розстрілом. Цим людям загрожувала смерть. Він їх врятував, але сам підірвався на фугасі.., - каже ректор   Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького Валерій Райко.  

З самого ранку біля одного із будинків по вулиці Вишневій  збиралися люди. Сьогодні вони прийшли попрощатися з героєм, який загинув в зоні проведення антитерористичної операції на Сході.  Рідні, знайомі та колеги розповідають, що 44-річного Павла Дияка  не було вдома близько трьох місяців. Увесь цей час він виконував свій службовий обов’язок. Майже два місяці прапорщик знаходився на адміністративному кордоні з Кримом, а потім поїхав захищати країну від нападників на Схід.

Відео дня

В Хмельницькому чоловіка чекали дружина та дві доньки.

- Три місяці він не був вдома.  Жінка йому дзвонила постійно, наші люди також тримали з ним зв'язок. Зранку 12 липня жінка з ним ще говорила. Він казав їй, що ще трішки і він повернеться додому. Але  вже ввечері ось так сталося… Знаю, що ще один наводчик, який був разом з Павлом, сильно обгорів. Зараз він знаходиться в госпіталі, -  каже колишній сержант кафедри стрільби  Національної академії Державної прикордонної служби імені Богдана Хмельницького Сергій Маселко.

 

До будинку Дияків прийшло багато людей із вінками та квітами. Також було чимало колег Павла Станіславовича  з прикордонної академії.  Люди у чорному, старі і молоді з мокрими від сліз очима стояли і на подвір’ї, і за воротами.    Присутні говорили яким Павло Дияк був хорошим спеціалістом та сильною духом людиною.

- Він був справжній фахівець. Він розбирався в автомобілях та міг відремонтувати будь-який телевізор. Всі зверталися до нього, а він нікому не відмовляв. Павло працював ще при попередніх ректорах академії, він був їхнім водієм, а потім перевівся в головний навчальний центр і там служив до кінця. Коли наших почали призивати у Слов’янськ і Донецьк, він поїхав також, - каже  начальник групи навчальних транспортних засобів Національної академії Державної прикордонної служби імені Богдана Хмельницького  Василь  Котлінський.

Поховали Павла Станіславовича на кладовищі у Гречанах.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (22)
  • Anonymous

    Хохломрази найдут только смерть - их никто не звал убивать людей на Востке. Не сомневайся за остатками мразоты патриоты Донбасса чьи дома разрушили убийцы каратели еще придут в Хмельницкий, отомстят вам за кровь, будут на столбах вешать правосеков и прочих укронацистов.
  • Anonymous

    Его родину олигархи просрали, остались там только такие как ты зомбированные хохочурки.
  • Anonymous

    Верно, укрокаратели в Новороссии найдут только смерть, их там все ненавидят.
  • Anonymous

    Зачем эта показуха? Укроашистов и пособников карателей надо хоронить тайно, позорно, что даже собаки не знали где поссать на их могилы.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up