У Хмельницькому працює інститут кар’єрного радника. Що це і для чого

У Хмельницькому працює інститут кар’єрного радника. Що це і для чого
  • З початку року в місті запровадили нову систему працевлаштування.
  • Відтоді її реалізаторами є кар’єрні радники.
  • Як нині працює програма, дізнавались журналісти vsim.ua.

Якщо клієнту не змогли підібрати роботу працівники центру зайнятості, то в хід вступає кар’єрний радник. Нововведення ввели з початку цього року. Відтак з початку реалізації програми, на Хмельниччині працевлаштували більше 12-ти тисяч осіб.

Як працює кар’єрний радник

Скористатись послугами кар’єрного радника можуть клієнти, яким не підібрали бажаної вакансії працівники центру зайнятості при реєстрації. Перед першим прийомом до радника безробітний має відвідати семінар, на якому розкажуть про нинішній стан ринку праці, про службу зайнятості та послуги, що вона надає. Це є обов’язковою умовою, щоб потрапити на прийом до фахівця. Вже під час комунікації, кар’єрні радники складають для безробітного індивідуальний план працевлаштування відповідно до його профілювання, професії та бажаної посади. 

Фахівці, що є радниками - це співробітники центру зайнятості. На цю посаду їх обирали з урахуванням досвіду та ефективності роботи у службі зайнятості. Всі вони пройшли навчання за програмою, яка була розроблена Державною службою зайнятості, Інститутом підготовки кадрів державної служби зайнятості України та проектом Міжнародної організації праці “Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні”.

Відео дня

Станом на 1 липня кількість зареєстрованих безробітних на Хмельниччині сягнула більше 10-ти тисяч осіб. Більше половини з них - жінки. За словами, директора Хмельницького обласного центру зайнятості Сергія Черешні, за допомогою кар’єрних радників вдалось працевлаштувати вже більше 12-ти тисяч осіб. Крім того більше 3-ох тисяч було залучено до громадських та інших тимчасових робіт. Нині на ринку праці стійким попитом продовжують користуватись професії металообробки, будівництва, транспорту, агропромислового комплексу, а також сфери торгівлі та послуг. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up