У Хмельницькому урочисто відновили Кам’янець-Подільську єпархію УГКЦ

У Хмельницькому урочисто відновили Кам’янець-Подільську єпархію УГКЦ
У соборі Різдва Пресвятої Богородиці відбулась урочиста літургія з нагоди проголошення Кам’янець-Подільської єпархії УГКЦ, яка була зруйнована понад 200 років тому Російською Імперією.

Аби вшанувати цю знаменну подію для релігійного та культурного життя Хмельниччини, святкову службу проводив Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав.

Подія зібрала чималу кількість вірян. Не всім бажаючим вистачило місця у храмі, тому у дворі собору був встановлений спеціальний вуличний екран, на якому транслювали службу.

Почесними гостями літургії стали римо-католицьке і православне духовенство, представник Папи Римського в Україні архієпископ Клаудіо Гуджеротті, а також очільники області та міста.

Відео дня

- Поділля це є земля, де обидві церкви: латинська і церква східної традиції, співіснують століттями, тому так важливо, що сьогодні тут присутні представники цих християнських конфесій, – відзначив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

Новітній розвиток Унійної церкви на Хмельниччині відбувався завдяки старанням Архієпископа і Митрополита Василя (Семенюка), який і очолив стару-нову Єпархію. Осідком духовного лідера греко-католиків регіону стане обласний центр.

Захід вкотре засвідчив, що наразі на теренах регіону жодної міжконфесійної чи релігійної ворожнечі не існує, а навпаки є повне взаєморозуміння.

- Скільки я пам’ятаю, ніколи на Поділлі не було релігійних конфліктів. Ми завжди знаходили порозуміння. Можливо, цей толерантний край подільський, стане такою колискою, звідки треба брати приклад усім іншим християнам, – сказав у вітальному слові митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній.

А по завершенні літургії охочих вірян пригостили смачним козацьким кулішем.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Анонім

    Шоу-бізнес дешевий. В Україні перетворили церкви на шоу.
  • PAL

    !!!!
  • Vladimir Soltys

    Був з сім'єю на цій, без перебільшення, великій події  для тисяч Хмельничан! Вперше в живу побачили патріарха Святослава. Вже пройшло пару годин після служби, а я, та всі мої домашні ще в піднесеному настрої та захваті та  від його  "світлих та щирих" слів!!!

    Анонім reply Vladimir Soltys

    Гарний захід . Все пройшло на ура

    Анонім reply Vladimir Soltys

    Ой не перебільшуй, краще б своїх дітей в планетарій повів . Дядька в платті показав малим, всеодно що в зімбабве дітям шамана показують ,одне і теж .

    Ксенія reply Анонім

    Повний  ідіот......
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:11 У Хмельницькій міськраді прозвітували про ремонт у «Дитячому світі» (ФОТО) 17:46 Хмельниччина втратила десятьох захисників: імена 16:51 Хмельничанка опинилась у пастці у власній квартирі. Знадобилась допомога поліцейських 16:09 Холодно вночі і тепло вдень: прогноз погоди на Великдень на Хмельниччині Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 15:21 У Хмельницькій області оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки 14:36 Складаємо великодній кошик: що обов'язково класти, а що під забороною освячення 13:51 На Хмельниччині поліція викрила псевдомінера. Йому загрожує в’язниця 13:02 СБУ закликає жителів Хмельниччини не відвідувати масових зібрань на Великдень 12:14 На пожежі у Хмельницькому знайшли тіло чоловіка 11:29 Тонули у смолі під палаючим сонцем: на Хмельниччині офіцер врятував цуценят (ФОТО) 10:38 Отримали остаточний вирок нападники, які катували та обікрали пенсіонерку 09:52 Від сьогодні змінюється позначення навчальних автівок 09:08 На Хмельниччині розкладатимуть вакцину від сказу для тварин: як вони виглядають
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up