У Хмельницькому в бомбосховищі народився хлопчик

У Хмельницькому в бомбосховищі народився хлопчик
Фото ілюстративне
  • Він з'явився на світ у підвальному приміщенні обласного перинатального центру.

У бомбосховищі Хмельницького обласного перинатального центру народився хлопчик. Там під час сигналу повітряної тривоги вагітних і породіль медики спускають до приміщення тимчасового перебування, яке обладнали у підвалі пологового. Про це розповіла заступниця директора Хмельницької обласної лікарні з акушерсько-гінекологічної допомоги Лариса Притуляк. передає "Суспільне",

Саме у підвалі народився хлопчик. Туди всі спустилися через сигнал тривоги. Вага хлопчика - 3 800. Мама - Леся Федорук. Вона до обласного перинатального центру приїхала з Віньковецького району. Каже, що у них пологовий будинок закритий:

"Ми мусимо бути налаштовані позитивно заради наших дітей, заради наших солдатів, які нас захищають, заради миру на Україні", - каже жінка.

Відео дня

За словами Лариси Притуляк, за час війни в обласному перинатальному центрі народилося 30 немовлят.

"В столовій для персоналу ми облаштували операційну, того що все може бути, і в період сигналу тривоги, можливо, потрібно буде оперувати якусь жінку. Ми сформували маленьку філію, скажімо так, дитячої реанімації. І поруч, де раніше в нас був гардероб, на сьогодні в нас відділення реанімації і під час сигналу тривоги спускають дітей з відділення реанімації і вони там перебувають на кисневій підтримці. Всі післяпологові жінки з дітьми, всі вагітні спускаються також", каже лікарка.

Читайте також: За місяць у Хмельницькому народилося 180 малюків. Як їх називали

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up