У Хмельницькому відбудеться “Урбаністичний” фестиваль: коли і де

У Хмельницькому відбудеться “Урбаністичний” фестиваль: коли і де
Фото зі сторінки Фестивалю у Facebook
  • Восени в Хмельницькому покажуть вистави просто на вулицях.

  • На фестиваль з різних куточків України приїдуть аматорські театри.

  • Коли він відбудеться та що відомо про учасників - читайте далі.

Уявіть, що якогось жовтневого ранку замість авто на парковці ви побачите театральну сцену. А під час прогулянки в парку зустрінете акторів у чудернацьких костюмах. Чи це можливо? Організатори Всеукраїнського фестивалю аматорського театру стверджують, що так! Вже цієї осені й у нашому місті.

8-10 жовтня колективи аматорських театрів вийдуть на вулиці Хмельницького. Вони покажуть вистави в різних куточках нашого міста. Організатори Дмитро Гусаков та Юлія Рахно кажуть, що це будуть місця, де театр бачити точно не звикли. Двір багатоквартирного будинку, історична споруда чи міський пляж - акторів можна буде зустріти, зовсім того не очікуючи.

  • Відео дня
    /li>

У фестивалі візьмуть участь аматорські театри з усієї України. Наразі відбувається етап їх конкурсного відбору. Він розпочався 5 липня й триватиме до 9 серпня.

Колективи можуть подати заявки на участь за посиланням на анкету учасника.

Щоб її оформити, окрім даних потрібно завантажити відео виступу. Вистава має бути українською мовою (якщо містить у собі текст). Також її зміст має відповідати морально-етичним нормам. Подавати свої заявки можуть колективи різних вікових категорій.

У фестивалі зможуть взяти участь 5 колективів. Назва одного вже відома - аматорський театр “Дзеркало” Хмельницького міського будинку культури. Він вже є учасником фесту на правах співорганізатора.

Решту чотири театри обере команда незалежних експертів у складі 3-4 осіб. Її ще підбирають. Відомо, що це будуть люди, чиє життя тісно пов'язане з театром - актори, критики, режисери. Також до команди експертів можуть обрати шанувальника цього виду мистецтва.

Переможців конкурсного відбору запросять у місто Хмельницький. Тут покажуть свої вистави публіці. Глядачі зможуть дивитися їх безкоштовно.

Проживання та харчування колективам забезпечать організатори. Проїзд у дві сторони вони мають оплатити самостійно.

Фото - biggggidea.com

“Акт Другий. Урбаністичний” - єдиний фестиваль аматорських театрів у нашому місті. Він об'єднує різні течії театрального мистецтва. У Хмельницькому він відбудеться уже вдруге. Через карантинні обмеження минулого року фест проходив онлайн. Цього року організатори сподіваються на сприятливу епідеміологічну ситуацію.

За оновленням інформації про відбір учасників та місця проведення вистав стежте на сторінці Фестивалю у Facebook.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Olha Khmelovska

    Щось у нас тепер фестивалів стало  більше, ніж будівництв у місті 😁
    Вирвались на волю карантинні))))

keyboard_arrow_up