У Хмельницькому відсвяткували День прикордонника

У Хмельницькому відсвяткували День прикордонника
  • З 2018 року День прикордонника в Україні відзначають у квітні, а не в травні. Відповідний указ підписав президент Петро Порошенко.
  • З нагоди "нового" свята відбулися урочистості в прикордонній академії у Хмельницькому.

В Україні офіційно перенесли День прикордонника. Відповідний указ підписав президент 27 квітня 2018 року. Згідно з ним свято, яке раніше відзначали 28 травня, перенесли на 30 квітня.

Як зазначили, нова дата більш відповідає історії української прикордонної служби.  Раніше день прикордонника походив від Дня прикордонних військ КДБ колишнього СРСР.  Але саме наприкінці квітня, 1918 року українські війська встановили свої символи на кордоні держави, і саме тому дата 30 квітня є найбільш знаковою для відзначення як професійного свята ДПСУ.

Відео дня

З нагоди вшанування свята у середу, 2 травня, урочистості пройшли і в Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. Ректор академії генерал-майор Олег Шинкарук привітав весь персонал з професійним святом.

Військовим вручили грамоти та оголосили подяки. Також керівник академії вручив майору Ользі Лемешко пагони підполковника.

Як зазначив ректор, сьогодні академія є провідним військовим навчальним закладом, що готує професіоналів, які на високому рівні виконують відповідальні завдання з охорони державного кордону України.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Alec Vorontsoff

    пАгони - то з біології, безграмотні!
  • Alec Vorontsoff

    пАгони - то з біології, безграмотні!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up