У Хмельницькому встановили спеціальні баки для збору скла: як вони виглядають

У Хмельницькому встановили спеціальні баки для збору скла: як вони виглядають
  • Скляна тара є однією з найпопулярніших серед містян, однак, саме скло розкладається в землі найдовше.
  • Хмельничан закликають сортувати сміття та не викидати скляні речі у прості сміттєві баки.
  • Для цього уже встановили 20 новеньких зелених баків з написом "скло", куди можна викинути пусті скляні пляшки та банки. Усе зібране скло перероблятимуть.

На кількох вулицях міста уже стоять 20 новеньких зелених контейнерів з написом "скло". Саме туди ви можете викинути пусті скляні пляшки, банки чи інші "крихкі" речі. Хмельничан закликають поводитися зі сміттям розумно та не лінуватися сортувати відходи.

"Безліч продуктів щоденного вжитку зберігаються та відпускаються у продаж у скляній тарі, саме таку ми вважаємо органічною, престижною і не шкідливою для людини. Але чи хтось замислювався над тим як довго розпадається скло у природі?! Більше 1000 років скло залишається в ґрунті. Але цей вид відходів чудово підходить для вторинної переробки та використання. Скло – єдиний вид сировини, що може бути перероблений безліч разів", - йдеться у повідомленні Управління житлово-комунального господарства Хмельницького.

Як додають, уже скоро встановлять ще 10 подібних контейнерів для скла.

Відео дня

Нагадаємо, нещодавно у Хмельницькому встановили 70 нових баків для збору ПЕТ-пляшок та представили карту місць збору вторинної сировини. Її створили на основі проекту Recycle Map, зібравши та додавши інформацію про місця, де можна здати сміття на вторинну переробку.

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ірина Галкіна

    Дуже хочу, щоб вони були кругом!
  • Pechuliak Andrii

    Більше і повсюду. Бажано ще толкові на пластик.
  • Руслан Кримський

    Нарешті
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up