У Хмельницькому замерзають водойми: що буде з лебедями на Озерній

У Хмельницькому замерзають водойми: що буде з лебедями на Озерній
  • На озері, що в мікрорайоні Озерна, цієї осені оселилися лебеді.
  • Водойма вже почала замерзати.
  • Що буде із птахами?

Перші дні зими супроводжуються низькою температурою повітря й першими морозами. На найближчі дні синоптики прогнозують в Україні вітряну погоду з опадами. При цьому температура повітря у Хмельницькому коливатиметься від -2 до +1. Такий прогноз дають на sinoptik.ua на завтра, 3 грудня.

Перші “мінуси” відображаються і на природі. Іній, перший сніг і навіть утворення криги на водоймах - все це разом із собою принесла в Хмельницький зима. Зокрема, частково лід утворився на Південному Бузі й на озері, що на Озерній. І все було б нічого, якби не четверо лебедів, які віднедавна стали там жити.

Місцеві мешканці мікрорайону розповідають, що птахи оселилися на озері цієї осені. Тепер разом із качками вони стали “своїми” на Озерній. Тут їх часто підгодовують. Адже містяни часто гуляють поблизу водойми. 

Відео дня

Нет описания.

Сьогодні, 2 грудня, тут теж людно. Навколо озера без поспіху йдуть матусі з дитячими візочками, господарі вигулюють своїх чотирилапих, теревенять і прогулюються дві подруги. Тим часом на озері плавають птахи. Четверо білих красенів видно ще здалеку. Підійшовши ближче, можна помітити і качок. 

Більша частина цієї водойми вже вкрилася кригою. Чи планують переселяти птахів в інше місце? Журналіст vsim.ua запитала про це в начальника управління ЖКГ міськради Василя Новачка. 

Чиновник каже, що допоки шукати нову домівку для птахів не планують. Мовляв, як правило, із приходом сильних морозів лебеді самі відправляються жити в інше місце. Та запасний варіант про всяк випадок в ЖКГ мають. Кажуть, у критичній ситуації лебедів переселять до зоокуточку, що в парку Чекмана. 

Упродовж найближчого тижня температура повітря в місті коливатиметься від -6 до +6 градусів. Такі дані подають на sinoptik.ua. Чи залишать лебеді водойму на Озерній, поки можна лише здогадуватися. 

Нет описания.

Друзі, а як ви вважаєте, чи потрібно рятувати лебедів від зими?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Tatiana Schastlivaya

    Їх майже щодня підгодовують. Так , озеро частково замерзло, але поплавати  де, не тікають) сидять і чухають пір"ячко)
  • Василько

    Рятувати потрібно мух, вони пропадають

    Хуан Матус reply Василько

    Не бейте мух - они как птицы...
  • Леся Ковальчук

    Низьку температуру вони переносять, а як на рахунок коли повністю замерзне водойма і ще є такий фактор як дворові собаки та безкришні люди??????
  • Ева Лебедева

    Может это предвещает теплую зиму? Или лебеди забыли улететь на юга, или вес перебрали и взлететь не могут. Спасать еще рано, а наблюдать за ними стоит.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули Від читача 11:46 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у ХХІ Київському курсі з коронарних реваскуляризацій 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up