У Хмельницькому запрацюють камери, які розпізнаватимуть колір, марку та номер авто

У Хмельницькому запрацюють камери, які розпізнаватимуть колір, марку та номер авто
Фото ілюстративне
  • Модернізовані камери встановлять на всіх в’їздах до міста та на 6-и мостах.
  • Вони будуть допомагати поліції шукати злочинців та контролювати дорожній рух.
  • Витратили на відеоспостереження 1, 99 мільйона гривень з міського бюджету.

Незабаром всі мости та в’їзди до Хмельницького контролюватимуть камери відеоспостереження. Вони розпізнаватимуть номер автомобіля, його модель та колір. Тендер по закупівлі камер закінчився 18 липня. Виграла його київська компанія ТОВ «Інженіринг-Аналітика». В неї придбали техніку на суму 1, 99 мільйона гривень. Загалом це 48 камер та необхідне технічне оснащення до них. 

За даними “Prozorro” “Хмельницькінфоцентр” придбав:

  • зовнішні відеокамери, що забезпечують розпізнавання автомобільних номерів - 17 штук
  • зовнішні оглядові відеокамери - 17 штук 
  • внутрішня відеокамера, що забезпечує контроль роботи відеосерверів  - 1 штука 
  • зовнішні оглядові відеокамери, що забезпечують інтелектуальну аналітику навколишнього оточення - 6 штук
  • карти пам’яті, що встановлюються безпосередньо у відеокамеру - 37 штук абонентські термінали - 3 штуки
  • програмне забезпечення вузлів відеоспостереження з ліцензійними правами на використання каналів відео відеокамер - 43 штуки.

Встановленням камер та їх підключенням також займеться київська компанія. Планують завершити роботи до кінця вересня. Поки “Хмельницькінфоцентр” домовляється за підключення камер до електромережі та до мережі інтернет. На це додатково виділять кошти з міського бюджету. 

Відео дня
  • У ці майже 2 мільйони, за які ми придбали камери, включена і вартість роботи по їх встановленню та монтажу. Самостійно ми їх поставити не можемо, бо там дуже складне програмування, і цим мають займатися спеціалісти. Поки ми перекриваємо нагальні потреби, а саме запити поліції. Бо це безпека міста. Надалі плануємо продовжити встановлення камер по всьому місту. Коли у бюджеті з’являться кошти, то будемо працювати над встановленням камер для потреб ЖКГ, - розповідає заступник начальника КП “Хмельницькінфоцентр” Валентина Андріїшина.

Інформація з камер буде надходити на сервер “Хмельницькінфоцентру”. Там запис зберігатиметься до 14 днів. Також доступ відкриють поліції. 

  • Камери дуже серйозні, там є аналітика. Крім нашої поліції, вони будуть працювати спільно зі всеукраїнською системою “Гарпун”. Це база яка зберігає об'єднану інформацію про розшук транспортних засобів та номерних знаків, - говорить Валентина Андріїшина. 

Також в “Хмельницькінфоцентрі” пояснюють, що запис із камери матимуть змогу отримати і прості мешканці. 

  • Якщо на тому місці, яке охоплює камера, станеться якась ДТП, її учасники зможуть отримати відео з цієї камери. Їм треба буде подати відповідний запит, вказати дату, марку свого авто та причини для чого їм потрібен запис. І тоді, відповідно до закону, ми його надамо, - пояснює заступник начальника  “Хмельницькінфоцентру”.

Нагадаємо, що в лютому поточного року на сесії міської ради затвердили положення про систему відеоспостереження в місті. Згідно з ним, до кінця року в місті мають з’явитися понад 200 камер. Вони охоплять потреби різних сфер життєдіяльності міста та будуть встановлені в парках, скверах, на прибудинкових територіях, біля освітніх закладів та архітектурних пам’яток. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Pavel Kondrashov

    Ну вот, что то и хорошое можно сделать.
  • Ольга Олюся

    Єрунда повна, в моє авто вїхало інше на світлофорі, втекло з місця дтп, я сама по камерах "глазок" знайшла, показала поліції, а на їхніх камерах за 2 хв до дтп, ризко стерлася інформація. Я сама знайшла власницю, де вона проживає, на її авто дільничий знайшов пошкодження.... і тут виявилося, що син працює на митниці.... довга історія. Але камери не допомогли, людям, яким " ПОТРІБНА ДОПОМОГА" їх просто стерають. Хоть не мають права, бо є злочин скоєний. Продажні поліцаї, нічого не змінилося....

    Мастер Автополив reply Ольга Олюся

    мля, а вы думали что измениться? вот это наивняк. Поменялась верхушка олигархов. а народ теперь еще хуже. Те кто умеет месяц не бухать и работать, те уже в бздынека и гнидэка. а тут осталось самое месило.
  • Діма Сококол

    Цікаво що  буде далі
  • Lyubov Leskova

    Молодці!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:11 У Хмельницькій міськраді прозвітували про ремонт у «Дитячому світі» (ФОТО) 17:46 Хмельниччина втратила десятьох захисників: імена 16:51 Хмельничанка опинилась у пастці у власній квартирі. Знадобилась допомога поліцейських 16:09 Холодно вночі і тепло вдень: прогноз погоди на Великдень на Хмельниччині Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 15:21 У Хмельницькій області оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки 14:36 Складаємо великодній кошик: що обов'язково класти, а що під забороною освячення 13:51 На Хмельниччині поліція викрила псевдомінера. Йому загрожує в’язниця 13:02 СБУ закликає жителів Хмельниччини не відвідувати масових зібрань на Великдень 12:14 На пожежі у Хмельницькому знайшли тіло чоловіка 11:29 Тонули у смолі під палаючим сонцем: на Хмельниччині офіцер врятував цуценят (ФОТО) 10:38 Отримали остаточний вирок нападники, які катували та обікрали пенсіонерку 09:52 Від сьогодні змінюється позначення навчальних автівок 09:08 На Хмельниччині розкладатимуть вакцину від сказу для тварин: як вони виглядають
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up