У Хмельницькому збудують сміттєпереробний комплекс

У Хмельницькому збудують сміттєпереробний комплекс
Першу цеглину планують закласти уже наступною весною, а запрацювати завод повинен у 2015 році.

Збудувати один із найсучасніших сміттєпереробних комплексів в Європі взялося хмельницьке товариство з обмеженою відповідальністю «Фрістайл ЛТД». Будівництво обійдеться у 42 мільйони євро. Кошти у кредит на двадцять років надасть американська фінансова компанія, повідомляють у прес-центрі Міндоходів у Хмельницькій області.

 Як запевняє очільник компанії й, разом з тим, керівник одного з місцевих осередків Асоціації платників податків України Петро Крикун, від будівництва виграють усі: і місцеві жителі, і сільська рада Олешина, біля якого й планується звести комплекс, і сама компанія та, звісно ж, казна держави.

- На інфраструктуру села буде виділено півтора мільйона гривень. Також сміттєпереробний комплекс забезпечить краян 150 новими робочими місцями. Відтак, збільшаться і прибутки домашніх бюджетів жителів Олешина та Іванківців, – запевняє директор ТОВ «Фрістайл ЛТД» Петро Крикун.

Відео дня
> Завод працюватиме за італійськими технологіями. Сміттєпереробні підприємства такого типу є у Венеції, Мілані та Гданську. Такі комплекси працюють за замкненим циклом, тобто не забруднюють екосистему шкідливим викидами у навколишнє середовище.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Мы живем в стране будущего времени. А настоящее увы уныло.
  • Anonymous

    той завод мали побудувати ще кілька років тому, але далі балачок то так ні до чого і не дійшло
  • Anonymous

    каждый год про это пишут.
  • Anonymous

    Очень хочется верить, что так и будет. Красиво сказано, но как будет сделано? Интересно, откаты тоже посчитали, или как всегда, после первого кирпича, все встанет, из за нехватки грошей.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up