У лісництві на Шепетівщині народилось троє оленят. Хмельничан просять дати їм імена

У лісництві на Шепетівщині народилось троє оленят. Хмельничан просять дати їм імена
Скрін з відео
  • У лісгоспі на Шепетівщині мешкає благородний олень Яшка, який має власний гарем. 

  • Нещодавно у них з’явилось поповнення — троє маленьких оленят. 

  • Лісівники поки не знають як їх назвати, тож попрохали допомоги у мешканців області.

  • А також розповіли хто ще мешкає в лісництві та чому туди слід завітати. 

Територія Шепетівського лісгоспу складає понад 6 тисяч гектарів землі. На цих землях створили “Мальоване лісництво” — одне з наймальовничіших в Україні. Воно здобуло третє місце в конкурсі на "Краще лісництво-2021".

Оленячий гарем та перше потомство

Тут лісівники облаштували зону відпочинку та дитячий майданчик, лісовий фазанарій та вольєри для тварин. Збудували біотехнічний куточок, де демонструють процес підгодівлі диких тварин взимку.

На території лісництва мешкають благородні олені, фазани та дикі качки. Серед оленячого сімейства виділяють самця Яшку. З ним мешкає п’ятеро самиць, адже, кажуть лісівники, олені живуть гаремами. Тварин придбали на Волині лише торік, але вже є перші результати. 

Відео дня

Нещодавно Яшка став гордим татом трьох благородних оленят. Це перше оленяче потомство у лісництві. Лісники малят не показують, однак, просять допомоги у мешканців області — не знають як назвати малят. Свої пропозиції можна залишати в коментарях на фейсбук-сторінці “Мальованого лісництва” за активним посиланням. 

Що ще є цікавого у “Мальованому лісництві”

Жива локація — лісовий фазанарій. Тут мешкає 30 дорослих птахів та маленьких пташенят. На них можуть подивитися зблизька всі охочі. До слова, фазани теж мають потомство. 

Також лісівники облаштували чарівне, проте маловідоме місце від­по­чин­ку  — «Мер­тве озе­ро». Во­дой­ма роз­та­шо­ва­на за 6 кі­ло­мет­рів від зо­ни від­по­чин­ку, що при в’їз­ді в “Мальовансь­ке ліс­ниц­тво”. Для створення комфортної зони знадобилось біля 60 дубових кілків та кілька днів роботи. Сама ж водойма утворена на місці колишнього торфовища. Лісівники кажуть, що там, наче у Фінляндії. 

— Розвиток лісового туризму - наше важливе завдання. Над цим уже працюють на Славутчині та Шепетівщині. Лісівники розробляють спеціальні маршрути,  якими проводитимуть туристичні походи. Також у перспективі ми хочемо, щоб кожна людина змогла приїхати до лісництва, заночувати тут, спробувала себе у ролі лісівника та побачила унікальні місцини нашого краю, — розповів Хмельницького обласного управління лісового і мисливського господарства Петро Пешко

Наступного року там планують створити ще й лавандове поле. Як виглядає лісництво та де мешкають тварини дивіться на відео:

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Сас Анна

    Калина, Перемога, Олександра
  • Алёна Сингаевская

    Пропоную Перемога, Вікторія і Ніцахон( на івриті перемога).
  • Marina Amika

    З назви статті можна зрозуміти, що вже лісники самотужки почали народжувати оленів 🤦🏼‍♀️

    ЧитачЧитачів reply Marina Amika

    Не дивуйся. Це ж авторка - Олена Кошарська. Вона ніколи не відрізняється грамотним правописом. Такі ляпи в неї у кожній статті.

    PutnickFree reply Marina Amika

    вже виправили, теж хотів написати, якби ще доярки, а то лісники, круто ;)

keyboard_arrow_up