У під’їзді утворився водоспад: мешканці Зарічанської показали наслідки зливи

У під’їзді утворився водоспад: мешканці Зарічанської показали наслідки зливи
  • В останній день липня Хмельницький залило дощем. 
  • Традиційно, найбільше “дісталось” вулиці Зарічанській.
  • Мешканці одного з будинків поділились наслідками зливи.

Затоплені вулиці, автомобілі по колеса у воді і пішоходи, які ледь не вплав перетинають дорогу. Не обійшлось також і без жартів про “зарічанське море”. Такі наслідки сильної зливи, яка пройшла у Хмельницькому вчора, 31 липня. 

Ось уже багато років через підтоплення страждає Зарічанська. Мешканці регулярно на це скаржаться. Влада ж обіцяє досконалу водостічну систему, яка мала б вирішити проблему. Але вулиця пливе і досі. Детальніше про це читайте у минулорічному матеріалі: Хмельницькому виділили три мільйони гривень на боротьбу з підтопленням вулиць.

Вчора соцмережі заполонили фото й відео із наслідками зливи. Хмельничани знімали затоплені вулиці й дороги - рух транспорту через це був ускладнений. Багато водіїв просто зупинялись, аби перечекати інтенсивну зливу. Пішоходи ж намагались перейти дорогу по коліна у воді. 

Відео дня

Своїми наслідками поділились й мешканці будинку 18/2 на Зарічанській. “Дощ не тільки на вулиці, а й у під’їзді”, - написала одна з жительок п’ятиповерхівки. На відео видно, як зверху сильним струменем б’є вода і стікає по сходах, нагадуючи водоспад. 

Мешканці розповіли, таке трапилось тут вперше. Що саме стало причиною протікання у під’їзді, наразі поки не з’ясували. 

Хмельничанка Надія розповіла, вийшла з квартири і стала свідком цього інциденту. Вирішила поділитись відео. 

- Це трапилось вмить. Я вийшла і побачила, що воно ллється. Я не знала, що робити. Люк на дах був зачинений, вода протікала через щілини. Коли вже дощ закінчився, то з люка перестало текти, а почало по стелі. І стікало зі стелі всю ніч, - каже мешканка.

Що кажуть комунальники?

П’ятиповерхівку обслуговує ТОВ “Житлово-експлуатаційне об’єднання”, що знаходиться на Зарічанській. Зокрема, мова йде про ЖЕД №1, що журналістці vsim.ua підтвердили в самій установі. 

Старший майстер Галина Коваль каже, що зі скаргою мешканці поки не звертались. Відтак, що саме могло стати причиною протікання - наразі невідомо. Додає, що колись була аналогічна проблема із протікання в іншому під’їзді. 

Насамкінець додамо, що під час візиту журналістки vsim.ua за описаною адресою, слідів затоплення практично не залишилось. Лише відчутно вогкість, а на кількох поверхах була мокра підлога. 

Мешканці залишили під’їзд просихати. Кажуть, будуть звертатись до ЖЕО, аби намагатись вирішити цю проблему. Адже у наступну зливу вона, ймовірно, знову дасть про себе знати.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Юлия Мельник

    Та комунальники в минулому році і в цьому щось ліпили на Зарічанській,геть транспорт погано ходив...наліпили...🤣🤣🤣
  • Юрій Гудок

    Літній дощ. Хоч під'їзд промив трохи

keyboard_arrow_up