У Південному Бузі гине риба: що кажуть екологи

У Південному Бузі гине риба: що кажуть екологи
  • Хмельничани вкотре зафільмували мертву рибу в Південному Бузі.
  • Розповідаємо, що відомо про інцидент.

Мертва риба, яку прибило до берега. Такі фото хмельничани почали публікувати у місцевих Telegram-каналах. До слова, загибель риби у Південному Бузі фіксують ледь не щороку. Кожного разу екологи відбирають проби води й проводять необхідні дослідження, аби з’ясувати причину. 

Цього разу мертву рибу помітили вздовж берега по вулиці Північній. 

  • В Південному Бузі масово гине риба. Вздовж берега по вулиці Північній видно мертву рибу. Попри це, люди продовжують рибалити, - пишуть хмельничани у соцмережах. 

Відео дня

Журналісти vsim.ua звернулись за поясненням до управління екології та контролю за благоустроєм міськради. Там повідомили, що про інцидент їм відомо. Однак наразі причини загибелі невідомі. Мовляв, ще потрібні результати аналізів. 

  • Є випадки загибелі риби однозначно. В суботу там був, все обходили. Але попередні причини поки невідомі. Не готовий поки нічого сказати без результатів аналізів, - каже начальник управління Олександр Луков.

Чиновник також додав, що такі випадки бувають щороку. Однак причини для цього можуть бути різні. 

В управлінні повідомили, що цього тижня відбиратимуть зразки для аналізів. Після результатів зможуть встановити, що було причиною загибелі риби. Будемо надалі інформувати вас про ситуацію. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті. 

Нагадаємо, востаннє про загибель риби у Бузі говорили минулого літа. Хмельничани так само публікували у соцмережах світлини з рибинами, які плавають догори пузом. Тоді в управлінні з питань екології та контролю за благоустроєм відібрали проби води на дослідження й провели всі можливі перевірки стану водойми та прибережної смуги. Навіть розглядали брак кисню як одну з причин загибелі. Врешті ймовірною причиною назвали вилов риби забороненими знаряддями у нічний час (електроловами). 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Ростислав Мельник

    Если бы за каждый такой нерасследованый случай садили на кол одного барыгу-эколога, речка была бы чище.
  • Андрей Гришнюк

    Отож бо що року!

    І кожен рік,чиновники говорять одне і теж
  • Иван Соколов

    Все гімно в цю річку.
  • Anatoliy Slobodian

    ТЕПЕР ТАМ МАЮТЬ ЗАФІЛЬМУВАТИ МЕРТВИХ ЧИНОВНИКІВ.
    У МІСТІ БАГАТО АВТОМИЙОК І ВСЕ ЦЕ БЕЗ НАЛЕЖНОЇ ОЧИСТКИ СТІКАЄ В БУГ.

keyboard_arrow_up