У спекотному Кам’янці билися лицарі у важких металевих обладунках

У спекотному Кам’янці билися лицарі у важких металевих обладунках
на Форпості
Кам'янець-Подільський поринув у сиву давнину. Три дні тут ремісники торгували етнічним крамом, лицарі гамселили один одного, а їхні прекрасні дами під музику епохи навчали давніх танців.

«Форпост» -  фестиваль середньовічної культури, одне із найяскравіших дійств року, яке вже традиційно проходить у Кам’янці-Подільському. Цього року очільники  Кам'янця-Подільського  перенесли фестиваль із Старої фортеці у так звану Нову, яку в народі називають валами. Працівники історичного музею-заповідника вважають, що проведення фестивалів на території Старої фортеці заважає розвитку туризму, а гучна музика руйнує старовинну споруду. Втім, зміни не вплинули на популярність фестивалю.  Гості із Угорщини, Білорусі, Ізраїлю, Молдови та Росії  з радістю відвідали фестиваль.

 Головна окраса фестивалю - лицарський турнір. За призові місця  змагались історичні клуби майже зі всіх куточків України та з-за кордону. Відбувалися як двобої, так і бугурти, тобто масові бої. Стінка на стінку – видовищне   змагання для глядачів і найазартніший бій для самих учасників.

Відео дня


Окрім   турнірів гості «Форпосту» також насолоджувались середньовічною кухнею, танцями та ярмарком, на якому можна купити все, що душа зажадає. 
Також усі охочі могли приміряти старовинні обладунки та середньовічне вбрання.
 
Середньовічні пристрасті вирували впродовж трьох днів. Крім лицарських боїв, були ще й стрілецькі турніри.

- На фестивалі усі бійці добре підготовлені. В турнірах брали учать багато молодих бійців. Були й «матьорі» товариші, які багато де побували, - каже хмельницький лицар Володимир Сивак (Харлей).  

Ольга Мазур приїхала на фестиваль із Вінниці. Під час турніру дівчина травмувала голову, але вона мужньо продовжувала гамселити «супротивників».

- Цього року фестиваль проходив дуже весело. Настрій усім підіймали музиканти. Гості із задоволенням метали ножі, - каже Роман Поворознюк, який приїхав із Вінницької області.

Брати-близнюки із Києва учасники багатьох міжнародних лицарських фестивалів.

- Я радий, що вдалося втретє відвідати «Форпост». На фестивалях завжди можна зустріти старих друзів та знайти нових, - каже Віталій (ліворуч).       

В останній день фестивалю учасники похвалилися своїм вбранням. На конкурсі історичного костюму реконструктори розповіли з чого і як довго шиють одяг та взуття. Костюм  має бути представлений єдиним історичним комплексом і відповідати певному історичному періоду.  

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • продавчинязринку

    ХОЧУ ЗНОВУ ТУДИИИИИИИ!!
  • Рамзес

    в стране война, а они развлекаются.

    Мажар Олексій reply Рамзес

    А ти в зоні АТО зараз? Частина грошей піде на АТО + аукціони (виручені кошти на АТО), скриньки пожертвувань (аж ніяк не порожні)
  • дівканавиданні

    фестиваль прикольний видався,  вже очікую на другий!!!!!

    пі reply дівканавиданні

    Це був вже третій=)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up