У центрі Хмельницького відкрили “туалет за мільйон”: що там є і як він працює

У центрі Хмельницького відкрили “туалет за мільйон”: що там є і як він працює
  • Сучасна модульна вбиральня запрацювала 28 квітня.
  • Як обладнали “туалет за мільйон”, бачили журналісти vsim.ua.

Біля “Дитячого світу” запрацювала нова вбиральня. Відкрили її 28 квітня на Великдень. Сучасна модульна конструкція обійшлася місту в 950 тисяч гривень. Навколо “туалету за мільйон” точилося купа суперечок: когось не влаштовувала ціна конструкції, хтось говорив, що вона псуватиме центральну панораму, були й ті, хто навпаки наголошував, що без неї в центрі ніяк. Та суперечки суперечками, а туалет вже працює.

Що там є, як потрапити до вбиральні та який графік громадського туалету, дізнавалися журналісти vsim.ua.

“Туалет за мільйон” обладнаний купюроприймачем. Тому, щоб потрапити всередину відвідувачу потрібно внести 5 гривень. Решту термінал не видає, приймає купюри номіналом в 1, 2 та 5 гривень, відповідно. Після того, як послугу вбиральні оплатили засвічується зелена стрілочка, яка вказує на ручку і вбиральня відчиняється.

Відео дня

При вході, на стіні вбиральні, висить пеленальний столик.Там мами можуть переодягнути своїх немовлят.

В туалеті чисто та не має неприємних запахів. Є унітаз та пісуар. Злив працює. Також там наявні накладки на сидіння, туалетний папір та смітник. Вбиральня обладнана рукомийником, сушаркою. В туалеті є холодна та гаряча вода.

Помити руки там можна за допомогою рідкого мила, яке подається автоматично. Так само автоматично вимикається і вода.

Для того, щоб вбиральня була зручною для інвалідів, на стінах тут прикріплені спеціальні поручні.  

Щоб справити свої потреби користувач туалету має 16 хвилин, після 15-ї хвилини у вбиральні лунає попереджувальний сигнал про те, що час відвідин добігає кінця. Щоб вийти, потрібно натиснути кнопку біля дверей.

Вбиральня працюватиме щодня з 8-ї до 21-ї години.

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті та у Facebook, Telegram,  Instagram та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (64)
  • Анастасія Шевчук

    Хороший туалет, і мені не шкода заплатити 5 грн за чистоту і гігієну. У Європі такі туалети стоять навіть у самому центрі біля головних фонтанів міста. Зокрема у Стокгольмі  на пішохідній вуличці типу Проскурівської, та ще багато де біля історичних пам'яток. Тому не потрібно тут кричати, що все зрада. Це рівень і давайте йому відповідати. Люди, які не місцеві, навіть не одразу розуміють, що це туалет, адже він виглядає гарно!
  • виктория ваховская

    я також зрозуміти не можу,навіщо він там потрібен? За "Либідь Плазою" є,чи то були (давно там не була) туалети. Там завжди було чисто і вода була. 2-50 коштував пропуск "в удобства",а тут аппендікс посеред газону. Центр міста.Уявляю собі екскурсію: с лівого боку Банк, з правого боку -книгарня в старому дореволюційному будинку.навпроти нього-наша гордість-платний туалет! З пеленальним століком.
  • Костянтин Цьолух

    Завтра покажу то диво полякам, з якими працюю. Вони охреніють від того в сотню разів більше ніж я.  Більше 30000 долларів за платну будку для природніх потреб людини.
    Нажаль далі хочеться писати тільки матюки.
  • Вано

    Якщо за 16 хвилин відвідувач не встиг зробити свої справи, двері відчиняються і відвідувач із спущеними трусами і т.д. виштовхується на вулицю, яка знаходиться у центрі і де багато людей))))) Вот це Симчишин "жартує". Зеленський так не вміє
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up