У центрі Хмельницького встановили інсталяції до Дня міста. Що вони означають

У центрі Хмельницького встановили інсталяції до Дня міста. Що вони означають
  • Їх спроектував художник із Києва. 
  • Арт-об’єкти символізують тему мови, спілкування та спосіб передачі інформації. 
  • З міського бюджету заплатили лише за дві.

Неабиякий ажіотаж серед мешканців Хмельницького викликали нові інсталяції на Проскурівські та поруч з “Дитячим світом”. Їх встановили напередодні Дня міста. Коли фігури лише почали монтувати, хмельничани “думали-гадали”, що це буде і який зміст вони несуть.  

Пролили світло в Управлінні культури і туризму Хмельницького. Виявляється, інсталяцій буде три. Останню саме монтують. Вона буде розміщена у сквері Шевченка. Стоятимуть вони в центрі не лише під час святкування Дня міста. На початку жовтня в Хмельницькому пройде перекладацько-літературний фестиваль «TRANSLATORIUM». Нові скульптури приберуть з центру після його завершення.

Відео дня

Спроектував інсталяції київський художник Антон Логов. За дві з них заплатили із міського бюджету. Третю встановлюють за кошти організаторів фестивалю «TRANSLATORIUM».

  • Інсталяції ставляться з нашої ініціативи і за сприяння  перекладацько-літературного фестивалю. Управління культури заплатило 21 тисячу гривень за дві інсталяції. Третю проплачували в рамках фестивалю. Її якраз роблять. Вона буде справа від пам’ятника, - розповідає начальник управління Артем Ромасюков.

Арт-об’єкти символізують тему мови, спілкування, спосіб передачі інформації. 

  • Інсталяція на Проскурівській символізує літеру “О”. Це нові можливості, відкриття. Біля “Дитячого світу” - літера “А”. Це перша літера в алфавіті, символізує початок чогось нового. Це значення в них вносить художник. Під ними будуть розміщенні анотації, з якими матимуть змогу ознайомитися хмельничани. Сучасне мистецтво цікаве тим, що дає простір для роздумів. Кожен в цих інсталяціях може побачити щось своє. Це спонукає думати і давати своїй уяві свободу, зазначає Артем Ромасюков. 

Літеру “О”, яка розміщена на Проскурівській примонтували саморізами до дерева. Артем Ромасюков, зазначає, що це не добре. Однак обіцяє, що після демонтації інсталяцій дерево “якимось чином полікують”. 

Опитування

Чи подобаються вам інсталяції до Дня міста?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (56)
  • Надежда Лукацкая

    Дурня якась.І знову нас дурять
  • Самойлов Борис

    Їжак з Чернобиля!!!
  • Nadya Tekluk

    как слепить из г@вна конфету.ещё и за деньги.
  • Олександр Войтович

    Де буква А і де буква о як дітям це пояснити
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up