Україна повернула з російського полону ще 130 військових

Україна повернула з російського полону ще 130 військових
Світлини зі сторінки Дмитра Лубінця та Андрія Єрмака
  • Із російської неволі повернулися 126 Захисників та 4 Захисниці.
  • Більшість – поранені й недужі.
  • Відоме ім’я розстріляного росіянами українського полоненого.

У вівторок, 7 березня, відбувся черговий обмін полоненими з рф.

Додому повертаються ще 130 Захисників і Захисниць України. Серед них -  45 військовослужбовців Збройних сил України, 25 нацгвардійців, 23 прикордонники, 21 воїн Військово-морських сил України, 8 «тероборонівців» та 8 представників Державної спеціальної служби транспорту.

Відео дня

«Усі врятовані з російської неволі – представники рядового та сержантського складу: 126 чоловіків та чотири жінки, - інформують у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими. - Наймолодшому звільненому ще не виповнився 21 рік, найстаршому скоро виповниться 64 роки».

«Серед повернутих – 87 оборонців Маріуполя, 71 – з «Азовсталі», - зазначає у соцмережах українських омбудсман Дмитро Лубінець. - Також є ті, які потрапили в полон у багатостраждальних Бахмуті та Соледарі».

У більшості звільнених - поранення та хвороби, набуті в боях і під час перебування в неволі. Всі вони отримають медичну допомогу.

«Від початку повномасштабного вторгнення вже вдалося звільнити 1993 українця! – додає Лубінець. -  Працюємо далі!»

«Я пишаюся всією командою, яка довго і напружено працювала над цим обміном, - акцентує в соцмережах  глава Офісу президента Андрій Єрмак. - Дякую Координаційному штабу з питань поводження із військовополоненими за чудову роботу».

Нагадаємо, 6 березня російські військові виклали відео розстрілу полоненого українського Воїна, який відмовився зняти свій шеврон з національним прапором і помер зі словами «Слава Україні!».

За попередніми даними Сухопутних військ ЗСУ, загиблим є військовослужбовець 30-ї окремої механізованої бригади Тимофій Миколайович Шадура. Герой вважається зниклим безвісти від 3 лютого 2023-го після бойових дій в районі Бахмута.

«Розстріл беззбройного полоненого – цинічне й зухвале нехтування Нормами міжнародного гуманітарного права та звичаїв війни, - наголошують у Генштабі ЗСУ. -  Так вчиняють нікчемні вбивці, але не воїни. Російські окупанти вкотре засвідчили, що головною їхньою метою в Україні є лише звіряче винищення українців... Жодна смерть нашого воїна не залишиться без відплати. Але ми зробимо це у законний та справедливий спосіб – на полі бою, в суді або в міжнародному трибуналі. З холодною головою, з дотриманням правил війни та з честю ми обов’язково помстимося за кожного!»

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Наталія Іванова

    З поверненням.
  • Valya Sopyn

    Слава  богу з поверненям.
  • Олена Шевченко

    З поверненням добому !!! В добрий час !
  • Катюша Єдакіна

    Найцінніші новини , які чекає кожен українець.

keyboard_arrow_up