Українці не матимуть додаткових вихідних у квітні й травні

Українці не матимуть додаткових вихідних у квітні й травні
  • Через воєнний стан в українців цього року не буде додаткових вихідних. 

Через війну в українців цієї весни не буде додаткових вихідних. Зокрема, 25 квітня, 2 травня та 9 травня будуть робочими днями, які оплачуватимуться у звичайному порядку. Про це повідомили у Державній службі України з питань праці, передає "Українська правда".
 
"Статтею 73 Кодексу законів про працю України встановлено 9 святкових днів (зокрема 1 травня – День праці, 9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні)", – зазначають у відомстві.

До слова, в Україні встановлено 4 неробочі дні, які пов'язані з релігійними святами. Це 7 січня і 25 грудня - Різдво Христове, а також Великдень і Трійця.

За українським законодавством, якщо вихідний збігається зі святковим чи неробочим днем, він переноситься на наступний день після них.

Відео дня

Цієї весни вихідними мали бути понеділки 25 квітня (перенесення вихідного з 24 квітня), 2 травня (перенесення вихідного з 1 травня) та 9 травня (святковий день). Щоправда в умовах воєнного стану призупиняється дія статті, яка визначає святкові й неробочі дні для українців. Тому цьогоріч додаткових вихідних не буде. 

Читайте також:

Що слід знати про відпустки у воєнний час: відповідають в управлінні Держпраці Хмельниччини

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Оксана Бабій Мамич

    Люди злість свою лишіть при собі
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ‼️Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vsimnews

keyboard_arrow_up