Українці побачать незвичайне астрономічне явище цього тижня: коли і де дивитись

Українці побачать незвичайне астрономічне явище цього тижня: коли і де дивитись
gifer
  • Наприкінці квітня ми маємо змогу побачити метеоритний потік Ліріди. Хоча це не найяскравіший зорепад року, але досить видовищний.
  • Тож, не проґавте можливості побачити астрономічне шоу.

Щороку наприкінці квітня у небі можна побачити перший весняний зорепад, так званий метеоритний потік Ліріди. Його пік припаде цьогоріч на ніч з вівторка на середу, 21-22 квітня. Зазвичай у пік потоку можна побачити від 10 до 20 метеорів в годину, пише CCN.

Українці зможуть спостерігати зорепад неозброєним оком. Астрономічне шоу триватиме всю ніч. Щоправда, усе залежить від погоди. Адже зіпсувати видовище можуть хмари.

Що відомо про зорепад Ліріди

Відео дня

Метеорний потік називають Ліридами, оскільки його джерело випромінювання розташовується у сузір'ї Ліри. Виникає він з пороху та дрібних уламків, залишених кометою C/186 коли та проходить біля Сонця. Тривалість спостережень за метеорним потоком налічує понад 2600 років.

Зорепад відомий також високою швидкістю метеорів. Вона може сягати 49 км/сек. Зазвичай метеори залишають за собою яскраві іонізаційні треки.

Читайте також: Кому вдасться розбагатіти, а кому чекати невдач. Гороскоп на тиждень

 Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Lidija Banashko

    ГОСПОДЬ дарує нам ДИВА як на НЕБІ так і на ЗЕМЛІ - нехай збагатяться наші помисли ЙОГО ДИВАМИ ЛЮБОВ'Ю МИЛОСЕРДЯМ МУДРІСТЮ -радіймо КРАСІ ЖИТТЯ і ДАРАМ нескінченним
  • Омон Ра

    А в цей день можна гроші позичати? А прибирати в хаті? А хліб різати? А в вікно дивитися?
  • Таня

    Более того, возле нашей Земли примерно 28 апреля пролетит большой астероид. ну как возле Земли. Относительно близко, 6 миллионов километров расстояние.
    а на 16 апреля в ночь пролетал поменьше, размером в дом, астероидик
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up