Уряд прийняв рішення про початок канікул і ввів нові карантинні обмеження в Україні

Уряд прийняв рішення про початок канікул і ввів нові карантинні обмеження в Україні
ua.depositphotos
  • На позачерговому засіданні уряд прийняв низку важливих рішень  щодо карантину в країні.
  • Зокрема, визначили дати осінніх канікул у навчальних закладах та змінили дозволену кількість людей у масових зібраннях.

Кабінет міністрів продовжить дію адаптивного карантину в Україні до кінця 2020 року. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на позачерговому засіданні уряду 13 жовтня.

  • "Уряд сьогодні продовжить дію адаптивного карантину до кінця цього року. Це потрібний крок, щоб гарантувати більш безпечне середовище для українців. Поки що це найбільш дієвий механізм від посилення коронавірусу", - сказав він.

Шмигаль додав, що в Україні змінять правила щодо дозволеної кількості людей під час участі у масових заходах.

  • "Наші розрахунки показують, що після проведення концертів з масовим скупченням людей у регіонах кількість хворих суттєво зростала. Після таких "веселих концертів" зовсім не весело лікарям медзакладів та всьому медичному персоналу, який приймає хворих через тиждень після таких заходів", - сказав прем'єр.

В рамках адаптивного карантину Кабмін пропонує змінити правило щодо дозволеної кількості людей на масових зібраннях таким чином:

Відео дня
  • у "зеленій" зоні у кількості не більше 50 людей;
  • у "жовтій зоні" - не більше 30 людей;
  • у "помаранчевій"  - не більше 20 людей. 

Також рекомендується ввести проведення всіх спортивних заходів без глядачів.

Водночас в країні зберігаються правила дотримання умов соціальної дистанції у 1,5 м та маскового режиму.

Нагадаємо, раніше МОЗ рекомендував запровадити канікули для середніх навчальних закладів від 15 до 30 жовтня. Закладам профтехосвіти, передвищої та вищої освіти рекомендували перейти на дистанційне навчання з 15 жовтня до 15 листопада.

За словами Шмигаля, уже сьогодні, 13 жовтня, Кабінет Міністрів внесе підготовлені Міністерством охорони здоров’я та Міністерством освіти і науки доповнення до постанови "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641", які дозволять 15 жовтня школам розпочати канікули, а вишам перейти на дистанційну форму навчання.

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анна

    супер..в Вышах оплату никто студентам не возвращает, но всех гонят домой учиться...
    в школах..пусть дети окончательно гаджетами зрение посадят, сволочи, естнственно всяким шмыгалям пофиг, у них частные репетиторы, частные врачи..пусть попадут на прием к врачу, который закончит учебу дистанционно
  • валентина стаднічук

    Я вважаю, що треба більш жорсткіше контролювати дотримання населенням маскового режиму, бо багато хто носить маски неправильно, або зовсім не вдягає. Я вже не кажу про дезінфекцію рук. Люди в нас безвідповідальні. Водії міського транспорту не завжди звертають увагу та не відмовляють пасажирам в перевезенні при відсутності маски. Маски в основному одягають закриваючи рот

    Анна reply валентина стаднічук

    оденьте скафандр и сидите дома
  • Сергей Савчук

    Ганьбуны, ваш выход
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up