В боях на Луганщині загинув освітянин та ексголова РДА зі Старої Синяви

В боях на Луганщині загинув освітянин та ексголова РДА зі Старої Синяви
Фото Героя з сайту Старосинявської селищної ради
  • Ігор Русий 3 роки очолював Старосинявську РДА.
  • На початку війни пішов служити у тероборону. 
  • Загинув в місті Золоте Луганської області.

Ігор Петрович Русий був родом з селища Антоніни, що на Красилівщині. Там закінчив школу, згодом пройшов військову службу та вступив до педагогічного інституту в Кам’янці-Подільському. Вивчився на вчителя історії. 

Спочатку викладав історію та право в ліцеї. Через 9 років, у 1997, став директором школи в селі Пасічна. Тут, на базі сільської школи у 2002 відкрили перший локальний пункт дистанційної освіти від Хмельницького Національного університету, повідомляють на сайті Старосинявської селищної ради. 

У 2002 році Ігор Русий отримав другу вищу освіту - здобув кваліфікацію магістра менеджменту. Після цього 4 роки керував відділом освіти райдержадміністрації Старосинявського району.

Відео дня

А з 2015 по 2018 Ігор Петрович очолював Старосинявську РДА. З 2018 року продовжив викладання у Пасічнянському ліцеї. Там працював до лютого 2022. 

“Відповідальний, досвідчений педагог та умілий організатор. Учні Ігоря Петровича є призерами обласних олімпіад з історії та правознавства, обласного етапу конкурсу-захисту робіт учнів, членів МАН, переможцями та призерами районних олімпіад з історії та правознавства. Неодноразово брав участь у Міжнародних та Всеукраїнських науково-практичних конференціях, семінарах, у професійних конкурсах. Русий І.П. був членом Національної спілки краєзнавців України, Почесним членом Центру дослідження історії Поділля. Був організатором Міжнародної науково-краєзнавчої конференції”, - зазначають на сайті селищної ради. 

Окрім історії, захоплювався спортом. Був незмінним тренером спортивного клубу «Самсон», особисто підготував 6 кандидатів в майстри спорту. Відмінник освіти України.

З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну пішов служити в тероборону, до ЗСУ. Спочатку пройшов навчання в одній з військових частин Львова, а потім бійця направили на Схід України.

Герой загинув у віці 57 років, 29 травня 2022 року в боях за Україну. Виконував військовий обов’язок в місті Золоте Луганської області.

Вдома залишилась дружина - Тетяна Руса та рідні.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (34)
  • Валентина Швыд

    Вічна пам'ять!Царство небесне!
  • Вічна пам'ять Царство Небесне 😢😢
  • Великорадогощанська Січ

    Світла пам'ять герою !
  • Зінаїда Римар

    Вічна і Світла память Герою України!!! Щирі співчуття рідним та близьким .

keyboard_arrow_up