В хмельницьких секондах у день привозу б’ються і лаються

В хмельницьких секондах у день привозу б’ються і лаються
Про натовп клієнтів, як у секондах, мріють усі магазини. Подібний ажіотаж можна побачити лише у супермаркетах перед святами. Людям приносить задоволення вистоювати довгу чергу, лаятися, пробиватися крізь величезний натовп, тягнути із собою важкі баули із одягом

У той час коли на толкучці продавці плачуть від нестачі клієнтів, у секонд-хенді не знають, як боротися з напливом покупців. Люди розгрібають все, що бачать. Керуються принципом: як мені не підійде, то родичам чи друзям згодиться

 

Відео дня
>Черга як в Мавзолей
- Такої торгівлі як раніше, зараз немає. Людям бракує грошей через низькі зарплати.
Купляють здебільшого взуття, бо без нього ніяк не обійтися, а одяг доношують той, що є, – каже продавець з речового ринку Любов Лукашук. – Зараз дуже мало хто може собі дозволити купити зайву одежину.

Сезонності також немає. Раніше багато оптовиків приїздило з інших міст. Тепер таких дуже мало. Базарні дні – це вівторок і субота. В усі інші дні торгів майже немає.

Як альтернатива базару існують секонд-хенди. До одного з них завітала журналіст «ВСІМ», аби перевірити, чи користуються такі магазини попитом.
Місцем перевірки обрали «Єврошоп», що в центрі. День привозу – четвер, ціна товару за кілограм – 75 гривень. Отже зранку йдемо до магазину. Черга почала утворюватися ще за годину до відкриття крамниці.

Люди організовано, впритул один до одного, чатували під дверима, чекаючи на відкриття.
До десятої години зібралося близько 60 клієнтів. Щойно продавець відчинив двері, як люди штовхаючись та з відповідними вигуками почали дертися всередину. Майже усі, хто стояв в черзі, по сходах злетіли вниз – у відділ на вагу.

Народ почав знімати одяг з вішаків, і почався хаос. Все змішалося – чоловіки, жінки, молодь та пенсіонери взялися «до роботи». Брали, що бачили, складали все у мішки, оберемками вішали на руки. А потім в кутку перебирали – це тобі, а це мені. Пам’ятаєте Попандопула – персонаж з кінофільму «Весілля в Малинівці»?

Набирають і крадуть
Найбільше розбирали дитячий та жіночий одяг, який, в принципі, і переважає. Розбирали і взуття, сумки, простирадла – все, що може стати у пригоді. Користуючись натовпом людей, дехто талував у сумки одяг, який явно не проходив через касу. Навіть велика кількість робітників магазину не стала на заваді.
 

Вже через хвилин 20 у підвальному приміщенні не було чим дихати, а біля каси утворилася чимала черга щасливчиків – тих, кому вдалося першими вхопити «європейські тренди» у відмінному стані.
Дві жіночки не поділили кофтину, і почулися уривки фраз «русского могучего». Інші ж, навпаки, дають корисні поради.

- Шифончик, шифончик беріть, дівчатка, щоб менше заважило, – радить обізнана бабуся, копирсаючись у речах.

Продавці говорять, що багато покупців і на другий день, коли ціна на кілограм менша – 60 гривень. Але справжні економи приходять у середу, в останній день, і забирають рештки мотлоху за безцінь – по п’ять гривень за кілограм.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Anonymous

    Просрали Советский союз- теперь хавайте капитализм, пользуйтесь демократией.
  • Anonymous

    — Як ви гадаєте, росіяни не можуть, чи не хочуть вивчати українську мову? — І можуть, і хочуть, але не мають часу: то п’ють, то воюють, то матюкаються, то похмеляються. Усе їм ніколи.

    Anonymous reply Anonymous

    звичайно на тучі будуть нолюві базари, нашим тільки покажи де за гроши можна натаритися. і не бридко після чужоземців доношувати лахи?

    Романова Василиса reply Anonymous

    Якшо виходу немає, то приходиться носити(

    але мені бкло б дуже бридко...

    Anonymous reply Anonymous

    Раньше СССР в бедные страны материалку возил, а сейчас нам как тварям своё галимое барахло везут. В нашем городе столько этих секондов, на каждом углу.

    Anonymous reply Anonymous

    CCCР не материалку возил в бедные страны, а покупал комуняк, которые за наши налоги миллионерами стали, а мы в очередях стояли за продуктами и импорт по блату доставали потому как в советское ни обуться, ни одеться нельзя было. СССР только и научил брак гнать, и болтать на кухне
  • Anonymous

    Леонід, а у вас, кацапів, з яких пір рівень життя європейський? Зарплатні вистачає на фірмовий одяг та ікру на сніданок?
  • Anonymous

    раз попал в деь привоза - футболка нужна была срочно и не дорого, что б не жалко было убить. так чуть рёбра не выдавили...сумасшедшие какие то. зато в отделе новых товаров цены лупят такие. что одной рубашкой наверное килограмм сто окупается
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up