У Південно-Західному мікрорайоні запровадять графіки подачі електроенергії

У Південно-Західному мікрорайоні запровадять графіки подачі електроенергії
  • Внаслідок ранкового обстрілу Хмельницького пошкоджено близько 300 квартир. 
  • Якщо теплопостачання відновили майже одразу, то з електрикою досі проблеми. 
  • Як розповів мер Симчишин, пошкодження суттєві і серйозні. 

Двоє загиблих і постраждалі, сотні пошкоджених квартир, вибиті вікна і будинки, які знищені вщент. Такі наслідки чергової терористичної атаки росіян.

У Хмельницькому досі працюють над ліквідацією наслідків обстрілу. Цього ранку, 22 березня, в місті зафіксували три влучання ракет. 

Міський голова Олександр Симчишин розповів, як Хмельницький оговтується після ворожої атаки. 

Відео дня

Подачу тепла і води відновили

Цього разу під обстрілом опинилось кілька об’єктів критичної інфраструктури. 

Впродовж години в місті вдалось відновити теплопостачання. Всі центральні теплові пункти наразі працюють. 

Відновили також подачу води і роботу каналізаційного господарства. Відсутність води наразі в окремих районах може бути пов’язана з робочими моментами, які відбуваються щодня. 

Зі світлом ще є проблеми

З електрикою у Хмельницькому досі є проблеми, адже пошкодження суттєві. 

До цього часу тривають роботи з відновлення електропостачання. 

Як каже Олександр Симчишин, до 13:00 в місті запланували забезпечити до 90% споживачів. Однак проблеми будуть у Південно-Західному мікрорайоні. Коли там з’явиться світло – поки невідомо. 

– Зараз повністю заживлена вся критична інфраструктура, вся медицина, освіта. Проблеми будуть в Південно-Західному мікрорайоні. Очевидно, що там доведеться застосовувати подачу електроенергії за графіками. Тому що не вдасться стовідсотково все відновити. Розуміємо, що до кінця робочого дня 95-96% електропостачання буде подано. А цих 4-5% – це буде Південно-Західний мікрорайон. Буде подача електроенергії погодинно, - каже міський голова. 

Як додає Симчишин, наскільки довго триватиме процес відновлення - передбачити неможливо. Все буде залежати від швидкості відновлювальних робіт. Адже, каже, пошкодження суттєві і серйозні. 

Станом на 12-ту годину в місті зафіксовані також суттєві пошкодження житлового фонду. Кілька будинків не підлягають відновленню. Наразі пошкоджено 250-300 квартир. Власники орієнтовно 150 домівок вже звернулись за допомогою. Але їх може бути більше, адже люди далі продовжують звертатись щодо пошкоджень житла. 

Всі комунальні служби працюють на місці. Також на місці діє комісія по обстеженню. Після її роботи буде буде точно відомо, скільки пошкоджено квартир і будинків.

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up