В туалет з ліхтарем. Сотні хмельничан третій день сидять без світла

В туалет з ліхтарем. Сотні хмельничан третій день сидять без світла
  • Сім будинків на Довженка з понеділка відключені від електрики.
  • Працівники КЕВ ремонтують поломку три дні.
  • Люди готові перекрити дорогу, якщо їхньої проблеми не вирішать.

У понеділок близько дев’ятої ранку у семи будинках на вулиці Довженка, що в Раковому, зникло світло. Неполадки виникли на підземній лінії, яка пролягає біля дому №14. Сьогодні, 14 жовтня, станом на 15:30 електропостачання досі не відновили.

- У нас світла немає вже третій день. Чому за цей час не можна відремонтувати все, ми не розуміємо. Добре, що хоч опалення у нас не від світла. А то ще б замерзли. Ми ж не можемо ні телефон підзарядити, нічого. В когось маленькі діти. То як їм бути? Люди навіть в туалет з ліхтарями ходять, - каже мешканка будинку на Довженка Жанна Дацюк.

Ремонтувати неполадку мають працівники квартирно-експлуатаційного відділу, яке відноситься до Міністерства оборони України. Вони працюють на місці. Та результативності їх роботи люди просто не бачать. Переконують, що бригада приїхала працювати лише у вівторок. Та й робить все дуже повільно. - Ми уже 54 години живемо без світла. Ремонтувати поломку працівники не спішать. Вони кажуть, що працюють вдень і вночі. Але ж ми бачимо, що вони більше стоять і курять, аніж працюють. У відповідь на наші запитання про те, коли буде світло, вони просто хамлять. Мій чоловік сфотографував те, як вони нібито працюють. То вони послали його і обізвали, - розповідає . жителька будинку на Довженка Галина Швець.

Відео дня

Чому ж так довго ремонтують поломку, журналісти спробували запитати у робітників. Їх на місці зібралося аж 12. Лише двоє з них щось робили в рові, який викопали, щоб пробратися до кабелю. Інші ж стояли і гомоніли. На запитання жителів коли буде світло, відповідають просто: "Ми не знаємо". Не змогли пояснити причину поломки і такої тривалості ремонтних робіт і журналісту. Сказали просто, що все має знати начальство.

Знайти когось із керівництва КЕВ не вдалося. У приміщенні відділення охоронець на прохідній далі турнікету не пускає. Каже, що нікого із керівництва чи заступників немає на місці.

Після візиту до КЕВ до місця, де тривають ремонтні роботи. 10 працівників КЕВ стояли і дивилися, як ще двоє нібито працюють. Біля них почали збиратися мешканці будинків, які вже три дні сидять без світла. Говорять, що дзвонили до міської ради. Але там їм нічим допомогти не змогли.

 - Я дзвонила у міську раду. Там сказали, що КЕВ має всім зайнятися самостійно. Нам сказали, що сьогодні світло мають відновити. Якщо цього не станеться, то ми готові вийти і перекрити дорогу. Тоді нехай приїде Симчишин й інші. Це ж не нормально три дні бути без світла - говорить vsim.ua Оксана Кордас.

Люди налаштовані рішуче. Кажуть, що не за таке вони платять гроші. За подальшим розвитком подій стежте на vsim.ua.

ОНОВЛЕНО: Станом на 17:30 люди перекрили рух транспорту біля "Вопака" на вулиці Довженка. КЕВ (контрольно-експлуатаційне відділення) відноситься до Міністерства оборони України. Воно займається обслуговуванням будинків в Раковому. Тому саме вони, а не комунальне підприємство "Міськсвітло", має займатися ремонтом і відновленням електропостачання.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Мастер Автополив

    А вобщем, главное при походе в туалет не свет, а вода. Потому что, опорожнится можно и с фонариком. А вот если смывать нечем, то через три дня такой будет штыняка :)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up