В Україні знизять ціну на газ: якою вона буде

В Україні знизять ціну на газ: якою вона буде
LIGA.net
  • Рішення про зниження тарифів ухвалили на енергетичній нараді за участі президента 13 січня. .
 

На час карантину або до кінця опалювального сезону Кабмін поновить державне регулювання цін на газ для побутових споживачів. Ціни у комунальних платіжках мають знизитися на понад 30%. Таке рішення ухвалили на енергетичній нараді за участі президента, уряду, НКРЕКП, очільника "Нафтогазу" і фахівців у галузі економіки. Про це сьогодні, 13 січня, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Водночас відповідне повідомлення опублікувала пресслужба Офісу президента України.

На час карантину уряд встановить ціну на газ на рівні 6,99 гривні за кубічний метр. 

  • "Рішення про державне регулювання ціни тимчасове і буде задіяне до кінця опалювального сезону або до кінця карантинних обмежень. За цей час Уряд та інші органи влади зможуть сформувати всі умови, аби ринкові правила запрацювали повною мірою. Такі правила означатимуть, що окремі газопостачальники більше не зможуть користуватися своїм монопольним становищем та захмарно підвищувати тарифи", - написав Шмигаль у своєму Telegram каналі.

 

Відео дня

За словами виконувача обов’язків міністра енергетики Юрія Вітренка, це рішення повністю запрацює вже з лютого 2021 року. Окрім цього, планують знизити ціни в галузі розподілу газу та зменшити абонплату.

  •  "Ринкові ціни на сьогодні завеликі, особливо якщо зважати на пандемію. Ми як держава повинні стояти на захисті своїх громадян, а це означає — в економічному плані теж... Однак пам’ятайте, що ми зберігаємо реформу. Ці зміни – не крок назад. Це зміни, які потрібні кожному українцю у зв’язку зі складною економічною ситуацією, у якій ми опинилися через пандемію. Обмеження тарифної сітки – це ідеологія лише карантинних заходів", - наголосив президент Зеленський, якого цитує його офіційний сайт. 

Читайте також: У Хмельницькому одночасно пройшли два мітинги проти карантину та підвищення тарифів 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (34)
  • Вадим Чернюк

    Беже вбережи Україну від довбойо...Ів!!!
  • Людмила Старічкова

    Давайте не дурити людей. Яка знижка ціни на газ на 30%? Газ в січні 2020 р. коштував 5,868 грн.за куб., в травні- 2, 948 грн., а вже листопад і грудень- 8,875. Від якої цифри знижка в 30% ? Від якої? Хто собі вішає медалі і за що?
  • Anonymous

    Акція від держави: Отримав платіжку інфаркт у подарунок.
  • Ольга Данчак

    Підняли, знизили... Рухаємось, гріємось!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up