У Хмельницькому одночасно пройшли два мітинги проти карантину та підвищення тарифів

У Хмельницькому одночасно пройшли два мітинги проти карантину та підвищення тарифів
  • Обидві акції тривали на майдані Незалежності.

  • Організаторами першої були активісти «SaveФОП», другої — Віктор Вікарчук.

На майдані Незалежності у Хмельницькому зібралися містяни, аби висловитися проти запровадження карантинних обмежень та підвищення тарифів на комунальні послуги. Все відбувалося сьогодні, 13 січня. Спершу люди почали збиратися перед пам’ятником «Віра. Надія. Любов». Перед початком мітингу вони стояли групами та говорили між собою. Зі встановлених на майдані колонок лунала музика.

Про заплановану акцію у своєму Facebook написав бізнесмен та власник клубу «СВ» Віктор Вікарчук. Захід він назвав «Стоп лохопандемія». Вимоги мітингу зводилися до двох основних — скасування карантинних обмежень та «драконівських тарифів». До цього заходу долучилися представники руху «SaveФОП». Його представниця у Хмельницькому Тетяна Слащук зазначила у коментарі журналістам, що підтримує вимоги Віктора Вікарчука лише в економічній частині.

— Локдаун для мікропідприємців є неприйнятним. Він не дає нам можливості працювати. При чому цей карантин є винятковим — не працюють маленькі магазини, ринки, ресторани й бари. Але в той самий час працюють розваги у «Буковелі», там дуже багато людей. А мікропідприємці страждають, таке враження, ніби це геноцид мікробізнесу. На цей час кожен день в Україні не більше чотирьох-п’яти тисяч нових хворих, в той час, як у листопаді було по 16 тисяч, — розповіла Тетяна Слащук.

Відео дня

Вона також назвала основні вимоги підприємців: скасувати локдаун, передати повноваження щодо встановлення карантинних обмежень місцевим органам влади та дозволити працювати у Хмельницькому всім видам бізнесу. Тетяна Слащук також зазначила, що підприємці готові працювати з дотриманням санітарно-епідеміологічних норм.

Безпосередньо перед початком мітингу Тетяна Слащук закликала учасників руху «SaveФОП» підійти до Будинку Рад, що вони й зробили. Таким чином мітингарі розділилися на дві групи. Близько 13:50 перед учасниками руху «SaveФОП» почав виступати депутат міської ради Віталій Підгайчук. У своєму виступі він висловив незгоду з обмеженнями локдауну. Зокрема зазначив, що малий бізнес в таких умовах працювати не може, чого не можна сказати про великі торгівельні мережі.

Потім слово передали голові Хмельницької районної ради Олександру Чорнієвичу. За мить перед його виступом з колонок, що були встановлені біля пам’ятника «Віра. Надія. Любов», зазвучав голос Віктора Вікарчука. Почувши це, Чорнієвич закликав присутніх «не вестися на ці речі, які хтось там собі придумав». У своєму виступі голова районної зазначив, що представники районної влади та громад не підтримують запровадження кабальних тарифів, які нав’язали наприкінці минулого року. І так само не підтримують запроваджені карантинні обмеження, які є занадто жорсткими та не враховують ситуацію з COVID-19.

Поки біля Будинку Рад по черзі виступали активісти та депутати, біля пам’ятника говорив Віктор Вікарчук. У своєму виступі він повторював тези, які вже неодноразово озвучував у своїх прямих ефірах. Так, він назвав Державну податкову службу «звичайною фірмою», а сплату податку корупцією. Також Віктор Вікарчук розповів про те, що в Україні запровадять «коронавірусні паспорти», без яких навіть не можна вийти у громадське місце. До слова, згідно з повідомленням «BBC Україна», таких паспортів в Україні не буде.

Також Віктор Вікарчук назвав вакцини проти COVID-19 отрутою, яка руйнує ДНК людини, і що людей таким чином хочуть знищувати. Він також сказав, що використання вакцин є медичним експериментом над людьми. Крім того, вже традиційно бізнесмен назвав Хмельницьку міську раду «юридичною компанією», яка заволоділа майном територіальної громади. При цьому про це знають правоохоронні органи, але нічого не роблять. Ще одна теза у виступі Віктора Вікарчука — заклик відмовитися від використання масок, які не дають можливості людям використати свої права.

Зазначимо, що учасників мітингу біля Будинку Рад було приблизно втроє менше, аніж учасників мітингу біля пам’ятника. У своєму виступі Віктор Вікарчука сказав, що серед присутніх є працівники клубу «СВ».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Ольга Андрооу

    Викарчук ,Польша Гданск МЬІ С ВАМИ ПОДДЕРЖИВАЕМ ВАС ДАЙ БОГ ВАМ СИЛ ТЕРПЕНИЯ !!!!!
  • Зарина Сафаралиева

    👍👍👍👍
  • Зарина Сафаралиева

    А что так мало людей, всех остальных всё устраивает по тарифам?
  • Читач04

    А в того голови райради більше нема роботи?
    Уже всі питання району вирішив?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона 15:08 У Хмельницькому районі зіткнулись два «Renault». Є постраждалий 14:58 Вибух гранати в квартирі на Хмельниччині: в реанімації підліток 13:42 10 тисяч доларів за непридатність до служби: схема від представниці ТЦК і стоматолога photo_camera 13:17 30 березня в Хмельницькому відкриють мотосезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up