Вбивство поліцейського на Вінниччині: нападників затримано, їм загрожує довічне

Вбивство поліцейського на Вінниччині: нападників затримано, їм загрожує довічне
  • Двоє військових відкрили вогонь по працівниках поліції.
  • Один із них, 20-річний поліцейський, загинув.
  • Нападників затримали в Одеській області.
  • Це батько та син, яким тепер загрожує довічне.

20 квітня, близько 2 години ночі, у Гайсинському районі Вінницької області, поліцейські зупинили автомобіль для перевірки. У ньому перебували двоє чоловіків. Вони відкрили вогонь по працівниках поліції. Від отриманих поранень загинув 20-річний рядовий поліції – Максим Зарецький. Поранення отримав капітан Максим Шарапанівський. Відео подій тієї ночі з бодікамери одного з поліцейських було оприлюднено в мережі раніше. 

 

Нападники – військові. Батько та син

Пошуки нападників тривали від учора. Спершу на Вінниччині було знайдено автомобіль, за допомогою якого вони переміщувалися. У ньому знайшли боєприпаси. Про це в ефірі телемарафону розповів керівник Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони південного регіону Олексій Рихлюк. 

Відео дня

Пошуки двох чоловіків тривали у Вінницькій та всіх суміжних областях. Сьогодні, 21 квітня, нападників знайшли на Одещині, де вони й переховувалися. Зловмисників затримав спецпідрозділ КОРД, – розповіли в поліції.

На зображенні може бути: 3 людини та текст «Q9 НАЦОНАЛЬ НАЦО ПОЛИЯ»

Повідомляють, що нападники – це двоє військових, батько та син, 52 та 26 років, уродженці Вінницької області. Також додають, що поліцейський, який загинув при виконанні обовʼязків, встиг здійснити постріли та поранити зловмисника. Саме на нього напали першим, та він захистив напарника.

За фактом нападу слідчі розпочато кримінальне провадження за ст. 348 Кримінального кодексу України - Вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків. Санкція статті передбачає до довічного позбавлення волі.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

На зображенні може бути: 1 особа та текст

Що відомо про загиблого правоохоронця

Загиблий під час нічного нападу поліцейський - Максим Зарецький, рядовий поліції інспектор сектору реагування патрульної поліції відділу поліції №1 (Бершадь) Гайсинського райуправління. Максиму було 20 років. З 2021 року він навчався у Національній академії внутрішніх справ та півтора року віддано служив у секторі реагування патрульної поліції.

Возможно, это изображение 1 человек и текст «НАЦОНАЛЬНА ПОЛИЦИЯ»

Без єдиного сина залишились батьки чоловіка. Він був патріотом, надійним товаришем, сумлінним та відданим справі правоохоронцем, – розповіли в поліції.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко раніше відреагував на розстріл поліцейських. Він заявив, що немає жодних виправдань цьому злочину, а винних чекає покарання за всією суворістю закону.

- Неважливо, хто та в якому одязі... В якому стані та з якої причини. Виправдання цьому злочину немає і не може бути. Вони мають відповісти за всією суворістю Закону, - додав Клименко.

На зображенні може бути: 4 людини

Читайте також: На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (25)
  • Viktoria

    Цікаво поліцаям з Врадіівки також дали довічне?
  • Саша

    Щоб інші думали, перед тим як робити. Подібне.
  • Каріна

    Коментарі дивно зникають....
    Ясно ....

    Group reply Каріна

    Зникають коментарі із вмістом нецензурної лексики
  • TEMAS

    Гірше за тих хто творить беззаконня в країні, - тільки ті, хто намагається виправдати їх. Як не страшно прийняти істину, але на землю спуститись потрібно.

    Каріна reply TEMAS

    Підтримую

keyboard_arrow_up