Великий піст 2021: коли починається і закінчується

Великий піст 2021: коли починається і закінчується
ua.depositphotos
  • Великий піст готує християн до зустрічі Воскресіння Христового.
  • Це найдовший і найсуворіший зі всіх православних постів.

 

Великий піст не має сталих дат початку та завершення – вони залежать від дати святкування Великодня. Незмінною є тривалість посту – 47 днів. 

У 2021 році Великий розпочнеться 15 березня і триватиме до 1 травня. Наступного дня, 2 травня, християни східного обряду відзначають Великдень. 

Передує посту тиждень Масляної, коли християни відмовляються від м'яса і поступово готують себе до посту, пише УНІАН.

Відео дня

Під час посту прочани мають відмовитися від певних продуктів, не можна їсти м’ясні та молочні продукти, а також яйця. Окрім цього, у певні дні посту заборонено вживати рибу та варену їжу. 

Також під час посту уникають різноманітних, адже цей час варто присвяти молитвам. Усе це необхідно аби очиститися від гріхів та підготувати свою душу до світлого свята Великодня. Варто пам'ятати, що сенс посту не в простому утриманні від їжі, а у вихованні душі, праведності і наближенні до Бога. 

А ви будете постити?

Опитування

Чи будете ви дотримуватися посту?

Читайте також: Православний календар: які свята відзначають у березні 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Владимир Вячеславович

    кошергргргненько..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:10 Вербна неділя 2024: традиції та заборони 17:20 На Хмельниччині попрощались з п’ятьма захисниками. Історії Героїв 16:30 На Хмельниччині військові та чиновники обговорили питання мобілізації 15:44 На Хмельниччині чоловік підпалив будинок разом із братом. Його засудили Від читача 07:27 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у конференції під егідою Асоціації інтервенційних кардіологів України 14:50 Капелан з Хмельниччини отримав нагрудний знак Головнокомандувача ЗСУ 14:01 На Хмельниччині засудили водія, який пропонував патрульним хабар 13:11 За 2024 рік на Хмельниччині у ДТП з мотоциклами загинули та травмувалися 17 осіб 12:24 На Шепетівщині насмерть переїхали чоловіка, який лежав на дорозі, – поліція 11:38 На Хмельниччині відкрили меморіальні дошки чотирьом захисникам 10:46 У Хмельницькому водій влетів в автівку і втік з місця аварії 09:58 На Хмельниччині судитимуть чоловіка, який кривдив дружину в присутності дітей 09:11 Їхав п’яний і без номерних знаків: на проспекті Миру затримали водія
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up